Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 23 червня, 16:44:36

Відкриття загальноміського фестивалю “Сорока УХ”. ВІДЕО. ФОТО

24.08.2013   17:58

На першому гастрономічно-мистецькому фестивалі “40 ух”, що пройшов на День Незалежності у Чернігові, городяни і гості міста з’їли 1000 літрів свіжозвареної рибної юшки.

  • Відкриття загальноміського фестивалю “Сорока УХ”
  • Відкриття загальноміського фестивалю “Сорока УХ”
  • Відкриття загальноміського фестивалю “Сорока УХ”
  • Відкриття загальноміського фестивалю “Сорока УХ”
  • Відкриття загальноміського фестивалю “Сорока УХ”
  • Відкриття загальноміського фестивалю “Сорока УХ”
  • Відкриття загальноміського фестивалю “Сорока УХ”
  • Відкриття загальноміського фестивалю “Сорока УХ”
  • Відкриття загальноміського фестивалю “Сорока УХ”
  • Відкриття загальноміського фестивалю “Сорока УХ”
  • Відкриття загальноміського фестивалю “Сорока УХ”
  • Відкриття загальноміського фестивалю “Сорока УХ”
  • Відкриття загальноміського фестивалю “Сорока УХ”
  • Відкриття загальноміського фестивалю “Сорока УХ”
  • Відкриття загальноміського фестивалю “Сорока УХ”
  • Відкриття загальноміського фестивалю “Сорока УХ”
  • Відкриття загальноміського фестивалю “Сорока УХ”

 

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила радник Чернігівського міського голови Ірина Синельник.

“Учасники фестивалю наварили тисячу літрів юшки і всю з’їли”, – сказала Синельник.

Готували юшку у великих казанах козаки, кухарі кафе і ресторанів, працівники Чернігіврибохорони. Потім вони розливали її в одноразовий посуд і безкоштовно частували всіх охочих.

Варили ці рибні супи по-різному: на курячому бульйоні (монастирська уха), з лосося (уха староруська) і, звичайно, зі свіжої місцевої риби – сома, судака, язя. Найбільший досвід у приготуванні юшки продемонстрував слюсар Чернігіврибоохорони з 36-річним стажем роботи в цій організації Микола Манойло. Його юшку всі, хто куштував інші, визнали найсмачнішою. Двічі за часів свого президентства пригощався нею й Леонід Кучма.

З кореспондентом агентства пан Микола поділився рецептом, до якого дійшов сам за багато років: “Наливаємо в казан воду, кладемо туди моркву, багато цибулі, духмяний і чорний перець горошком і варимо все це десь півгодини. Після того виймаємо овочі й закладаємо рибу. Коли вона майже готова, додаємо сіль, зелень, обов’язково трохи часнику, зелень укропу, петрушки, зелену цибулю, трішки цукру і 100-150 грамів горілки (на 30-літровий казан). Горілка знищує різні неприємні запахи – сирої риби, річки, болота”, – розповів кухар.

Уміють в рибоохороні і смажити рибу. Пан Микола перед тим заливає її філе на годину-півтори пивом і приправляє соком лимона. Каже, що після такої витримки у риби особливий смак і відсутні сторонні запахи. На фестивалі “40 ух” переконатися в цьому змогли всі, хто завітав у намет рибоохоронців. На відведеній їм території вони також розгорнули виставку недозволених і вилучених знарядь вилову риби. Проте особливого інтересу цього дня вона вочевидь не викликала.

Культурну частину фестивалю забезпечила тематична програма Чернігівського народного хору обласного філармонійного центру. Артисти співали, читали, розповідали й показували все, що змогли знайти у скарбниці народній творчості про риболовлю, рибу та рибну юшку.

УКРІНФОРМ

 

Фоторепортажі про виставку квітів "Щастя краси", мистецьке свято "Поліське коло", офіційні урочистості та урочистості за участі опозиції можна переглянути за посиланнями:

 

Чернігівська громадськість відзначає 22-у річницю незалежності України. ФОТОрепортаж

У Чернігові ВО “Батьківщина, “УДАР”, ВО “Свобода”, Рух відзначили 22-у річницю Незалежності України. + ВІДЕО

VIII Міжнародний фольклорний фестиваль національних культур “Поліське коло”. ФОТОрепортаж

Щастя краси у міському парку Чернігова. ФОТО

Останні новини Чернігівщини

У коледжі й профтехи області почала надходити комп’ютерна техніка від Латвії 12:37

Традиційно передачу обладнання забезпечили представники асоціації «Brunotava», що є надійним та постійним партнером Чернігівщини другий рік поспіль.

Аудит бюджету Ріпкинської селищної територіальної громади: потенціал для підвищення спроможності громади

Аудит бюджету Ріпкинської селищної територіальної громади: потенціал для підвищення спроможності громади 12:17

В Управлінні Північного офісу Держаудитслужби у Чернігівській області проведено чергову робочу зустріч з керівництвом Ріпкинської селищної територіальної громади щодо обговорення результатів державного фінансового аудиту бюджету цієї громади. Дослідженням охоплено період з 01.01.2021 по 31.12.2024.

«Армія відновлення» на Чернігівщині: з початку року видано майже 6 тисяч направлень на суспільно корисні роботи

«Армія відновлення» на Чернігівщині: з початку року видано майже 6 тисяч направлень на суспільно корисні роботи 12:15

До таких робіт залучають безробітних, яким не вдалося знайти роботу за фахом, а також внутрішніх переселенців. На оплату їхньої праці з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття спрямовано понад 42 млн грн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:13

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 5 пожеж.

На Конгресових слуханнях Чернігівщина поділилася досвідом просторового планування в громадах 12:12

Представники Чернігівщини онлайн доєдналися до Конгресових слухань. Цього разу мова йшла про просторове планування в територіальних громадах. Це ключовий інструмент управління розвитком територій громад.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини