Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:32:51

Долю двох коштовних швейцарських годинників вирішить суд

23.08.2013   07:05

Майже 430 тисяч гривень - загальна вартість годинників «ROLEX COSMOGRAPH Daytona» та «BREGUET 1806», вилучених працівниками Чернігівської митниці Міндоходів спільно з прикордонниками у червні цього року в пункті пропуску «Нові Яриловичі».

Такий висновок Спеціалізованої лабораторії з питань експертизи та досліджень Міндоходів. Експертизою також встановлено, що корпуси годинників, задні кришки та застібки ремінців виготовлені зі сплаву золота. На корпусі наданого на дослідження жіночого годинника «BREGUET 1806» присутнє прозоре каміння у кількості 74-ох одиниць, а ручка  виставлення часу  оздоблена камінцем синього кольору.

Нагадаємо,  що 24 червня  у  зону митного контролю  “Нові Яриловичі»   по смузі «червоного коридору» заїхав рейсовий автобус сполученням «Рига-Київ».

Під час огляду транспортного засобу спільною оглядовою групою в однієї з пасажирок,  у сумці серед особистих речей, було виявлено два годинники з маркуванням відомих швейцарських фірм. Коштовний  товар намагалася потай ввезти в Україну 26-річна громадянка Латвії, яка після встановлення факту порушення повідомила, що їх вартість становить близько 100 тисяч гривень.

А причиною недекларування вона вказала прагнення  уникнути  сплати ввізного мита. Відносно громадянки складено протокол про порушення митних правил за ознаками ст. 472 Митного кодексу України, санкції якої передбачають накладення штрафу у розмірі 100 відсотків вартості товарів з їх конфіскацією. Втім, остаточну крапку у цій справі поставить суд.

Практика свідчить, що іноді приватні спроби незаконного переміщення  через кордон специфічних товарів - це своєрідна перевірка на пильність співробітників митних пунктів пропуску.

 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини