Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 14:55:34

Не говори з печаллю: їх нема, але з повагою – були

22.08.2013   07:21

В УМВС України в Чернігівській області пройшли заходи, присвячений тим, хто поклав своє життя на вівтар законності і правопорядку, хто загинув під час виконання службових обов’язків.

Таких на Чернігівщині у наш умовно мирний час – 59. Умовно, бо Міністерство внутрішніх справ залишається, по суті, воюючим відомством, адже злочинці для досягнення своїх брудних цілей не гребують нічим.

Цього дня в конференц-залі УМВС в області виконуючий обов’язки начальника Управління Олександр Любарець, звертаючись до рідних та близьких загиблих колег, підкреслив велику відповідальність усіх живих перед пам’яттю героїв. А вона полягає не тільки у згадуванні їх добрим словом, комплектуванні стендів відомчого музею, а насамперед у піклуванні про сім’ї загиблих, допомозі у розв’язанні ними складних соціально-побутових проблем.

Присутні вшанували загиблих міліціонерів хвилиною мовчання. У своєму виступі Олександр Васильович нагадав членам сімей загиблих, що вони можуть і повинні звертатися до керівництва УМВС в разі виникнення проблем, які вони не зможуть вирішити самі. “Щиросердне ставлення і всіляка посильна допомога гарантовані, ” – запевнив він присутніх.

Родичам загиблих була виділена відчутна матеріальна допомога. Олександр Любарець висловив задоволення тим, що багато синів та дочок загиблих міліціонерів вирішили обрати професію батьків й одягти міліцейські погони. Так, вже восьмеро випускників вищих навчальних закладів системи МВС прийшли в підрозділи та служби УМВС області, де встигли зарекомендувати себе як сумлінні працівники. А ті юнаки, які планують навчатися у міліцейських вишах, теж можуть розраховувати на усіляку підтримку під час вступу.

Після офіційної частини учасники заходу поклали квіти до пам’ятника співробітникам міліції, які загинули під час виконання службових обов’язків. В пам’ять про них у Вознесенській церкві Свято-Троїцького монастиря була відправлена поминальна панахида. Всі ці міліціонери, які пожертвували життям заради охорони законності і порядку, завжди залишаться в наших серцях. Не дарма так врізаються в пам’ять викарбувані на граніті пам’ятника правоохоронцям, які загинули, виконуючи свій обов’язок, слова: “не говори з печаллю: їх нема, але з повагою – були!”

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.