Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:23:14

На вулиці Освіти з'явився еко-мобіль

19.08.2013   15:26Агенцiя

Мешканці будинку 8 на Освіти придбали для свого двору автівку, яка не забруднює повітря вихлопними газами, і ніколи не стане винуватцем аварійної ситуації на дорозі.

До того ж, перевозитиме транспорт винятково дітвору будинку та юних гостей двору. Придбали його батьки за власний кошт. А от облаштовували стоянку разом із командою проекту "Арт-канікули".

Довкола новопридбаної автівки за пару годин постали турніки, бруса, лавка для відпочинку, гойдалка, балансир і на додаток гарний дерев’яний парканчик – усе встановлено відповідно до сертифікату, який мешканці отримали минулого року.

Керує будівельним процесом помічник-консультант Валерія Дубіля Олег Нюнько. Каже, що продумано все до дрібниць. За словами народного депутата це вже 94-й майданчик, який встановлено згідно з програмою та виданими сертифікатами, але суботників проведено куди більше, адже були такі подвір’я, на яких доводилося по два, а то й три рази приїжджати. Завжди приємно бачити, як у процесі благоустрою двору беруть участь не лише дорослі, а й діти.

Малеча любить працювати пензлем, буває, фарбують не лише парканчик, а й штанці, чи спідницю. Батьки у захваті від спільного процесу зі своїми дітьми.

Цього року вже проведено 17 суботників, під час яких облаштовано 16 майданчиків. В команді Валерія Дубіля кажуть, що цьогоріч планують завершити встановлення майданчиків згідно з виданими минулого року сертифікатами. У 2012-му році було облаштовано 78 майданчиків.

Активісти проекту "Арт-канікули" кажуть, що попри те, що доводиться працювати іноді до 11 вечора – втома не відчувається. Бо робота в радість. Єдине, що засмучує – останнім часом комусь стали зникати таблички, які містять інформацію про ініціатора програми, і на думку організаторів заважають ці написи аж ніяк не малечі.

За інформацією сайту dubil.org

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини