Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:43:09

Направлено до суду справу про зловживання опікунськими правами

16.08.2013   09:34Агенцiя

Прокуратурою м.Чернігова направлене до суду з обвинувальним актом кримінальне провадження щодо жінки, яка використовувала свої права піклувальника над майном неповнолітнього з корисливою метою.

За відсутності дозволу органу опіки та піклування вона здавала житло підопічного у найм стороннім особам, за що отримувала кошти, які використовувала на власні потреби. При цьому, ігноруючи покладені законодавством зобов’язання, комунальні послуги вона не оплачувала, внаслідок чого виникла заборгованість більш ніж на 7 тис. грн.

Окрім того, характер використання житла квартирантами був таким, що воно стало непридатним для проживання.

Згідно обвинувального акта, такі дії кваліфіковано за ст.167 Кримінального кодексу України (зловживання опікунськими правами). Одночасно прокуратурою заявлено цивільний позов в інтересах потерпілого про відшкодування збитків.

За нормою кримінального кодексу, використання опіки чи піклування з корисливою метою на шкоду підопічному (зайняття житлової площі, використання майна тощо) карається штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Також закон передбачає можливість звільнення від кримінальної відповідальності в разі добровільного відшкодування завданої підопічним матеріальної шкоди.

Прес-служба прокуратури м.Чернігова

Останні новини Чернігівщини

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини