Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 13:50:31

Колектив територіального управління “Північ” відзначив 8-му річницю з дня заснування

16.08.2013   08:03Агенцiя

15 серпня, в Чернігові, в залі Військово-музичного центру Сухопутних військ ЗС України відбулися урочисті заходи з нагоди 8-ї річниці з дня заснування Територіального управління “Північ” Сухопутних військ Збройних Сил України.

В урочистостях взяли участь офіцери Чернігівського гарнізону, ветерани 1-ої Гвардійської армії, колишні офіцери Північного оперативного командування.

Виступаючи перед учасниками урочистостей, тимчасово виконуючий обов’язки начальника Територіального управління “Північ” полковник Сергій Полтавець нагадав присутнім, що орган військового управління став правонаступником Північного оперативного командування, його бойових традицій і звитяг. Він також зазначив, що це свято поєднує історію і сучасність, є свідченням заслуг та оцінки ратної праці багатьох поколінь професіоналів військової справи, їх ролі у забезпеченні обороноздатності нашої Батьківщини.
У ході заходу полковник Сергій Полтавець нагородив кращих військовослужбовців і працівників управління грамотами та подяками. З вітальним словом до присутніх звернувся Голова ради ветеранів 1-ї гвардійської армії генерал-майор у відставці Євген Зєлєнов.

Цього ж дня військовослужбовців управління з 8-ю річницею привітав командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-полковник Геннадій Воробйов, колишні начальники Територіального управління “Північ” генерал-лейтенант Сергій Бессараб і генерал-майор Анатолій Сиротенко, а також чимало інших офіцерів, які свого часу служили в управлінні.
Святковий захід завершився концертом, під час якого з пісенними номерами виступили солісти Військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України.

Довідка. Територіальне управління “Північ” було створено на базі Північного оперативного командування у відповідності до Директиви Міністра оборони України від 20 квітня 2005 року.

Перший наказ в управлінні було видано 15 серпня 2005 року за підписом тимчасово виконуючого обов’язки посади начальника управління полковника Юрія Горолюка. Ця дата і вважається днем створення Територіального управління “Північ” Сухопутних військ ЗС України.

Територіальне управління “Північ” першим у Збройних Силах України перейшло на нову ланку системи управління. Територія, яка входить до зони відповідальності управління, становить понад 196 тисяч квадратних кілометрів – це Харківська, Полтавська, Сумська, Київська, Житомирська, Чернігівська та Черкаська області із сумарним населенням близько 15 мільйонів осіб.

Територіальному управлінню “Північ” підпорядковуються 7 обласних та Київський міський військовий комісаріат.

Основними завданнями Територіального управління “Північ” є організація територіальної оборони, призов (прийняття на військову службу за контрактом) та комплектування, підтримання в робочому стані інфраструктури, проведення заходів з мобілізаційного планування та мобілізаційної підготовки Збройних Сил, інших військових формувань та національної економіки у визначеній смузі відповідальності.

За 8 років існування Територіального управління “Північ” підлеглими військовими комісаріатами, було призвано на військову службу понад 127 тисяч військовослужбовців строкової служби, близько 12 тисяч військовослужбовців військової служби за контрактом, проведено більше 15 спільних штабних мобілізаційних тренувань, 10 навчань та 40 тренувань з територіальної оборони.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини