Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 21:18:32

На Чернігівщині вчили власноруч робити хліб від початку і до кінця. ВІДЕО

12.08.2013   07:20Агенцiя

У колись вимираючому хуторі Обирок, на Чернігівщині, тривав етно-фестиваль "Хліб". Офісні працівники та студенти, які звикли збирати врожай хіба з полиць магазинів, намагалися пройти шлях хлібороба від початку до кінця, — йдеться в сюжеті ТСН.

Жителі міста звикли заробляти собі на хліб язиком, а тут тепер треба підключити руки, щоб отримати на обід бодай скоринку. Серп у руки узяв навіть режисер стрічки "Той, хто пройшов крізь вогонь". Михайло Іллєнко бере до рук серп і почувається у полі, як риба у воді. Каже, що це — втрачене мистецтво, мистецтво виживання.

Такої кількості молоді хутір Обирок на Чернігівщині не бачив за всю свою історію. Тепер по сільських дорогах ходять циркачі, а на обійстях відроджують стародавні ремесла. Молодий режисер Леонід Кантер сам тут навчився хліборобської справи і тепер усіх запрошує.

Місцевий дід Іван зізнається, що раніше жали пшеницю лише жінки. Тепер дівчата уникають цього процесу, бо це заняття ріже руки.

Із кожного зжатого колоска слід добути зерно, для цього знадобиться справний ціпок. Молотять пшеницю усі гуртом: чоловіки, жінки і малі діти. Друзки летять, але, зізнаються хлібороби, все робиться з любов'ю, щоб паляниця вдалася.

http://tsn.ua/ukrayina/na-chernigivschini-vchili-vlasnoruch-robiti-hlib-vid-pochatku-i-do-kincya-306205.html

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини