Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:39:32

Жінка, яку грабіжник ледь не до смерті забив арматурою, майже півроку добивалася його ув'язнення. ВІДЕО

09.08.2013   15:09Агенцiя

Грабіжник забрав коштовності на 20 тисяч доларів і залишив жінку стікати кров'ю. Жертва грабіжника дивом вижила після нападу.

На Чернігівщині жертва грабіжника, яка дивом вижила після нападу, 5 місяців добивається його ув'язнення. Злодій забив Валентину Сеньок арматурою мало не до смерті у власній квартирі жінки, забрав коштовності на 20 тисяч доларів і зник. Вона пережила 8-годинну операцію на голові, назвала ім'я нападника, а коли виписалася із лікарні, зіткнулася з ним у черзі в магазині.

Невідомий увірвався до квартири Валентини о 4:00 ранку. Вона міцно спала і прокинулася лише від ударів металевим прутом по голові. "Сказав - ти будеш відпочивати в могилі, а я на – Канарах", - розповіла жертва грабіжника.
Пізніше медики нарахували 10 ударів по голові. На руці, якою вона закривалася від нападника, виявили 5 переломів. Коли жінці зробили рентген черепа, одразу повезли до операційної. Арматура у двох місцях пробила кістку і дивом не зачепила головний мозок. "Мене як пазли збирали. 9 осколків було від одного удару, 4 – від іншого. А інші 10 ударів зашивали", - розповідає Валентина. І все ж того ранку вона самостійно опритомніла.

Поки стікала кров'ю, нападник як міг розважався у сусідній кімнаті. "В кімнаті був включений телевізор – мультики він дивився, з’їв цукерки і розкидав фантики, був включений комп'ютер, він грався в ігри – в кубики", - зазначила жінка. Грабіжник, що забив жінку майже до смерті, гуляє на свободі   Валентина бачила нападника. І коли виписалася із лікарні, зіткнулася з ним у черзі в магазині. З'ясувалося, що чоловік, який мало не зробив її інвалідом, живе у будинку навпроти. І досі на волі.

"У нього багатий батько-мільйонер, який заплатить гроші. Він його постійно відкуповував і відкупить далі", - говорить потерпіла.

У чернігівських правоохоронців своя версія подій. Мовляв, жінка сама вчасно не повідомила про злочин. "У лікарню була доставлена наша потерпіла, яка спочатку сказала, що отримала побутову травму. У своєму допиті вона не вказала низку обставин, в тому числі і з ким розпивала спиртні напої, чим ускладнила подальше розслідування", - заявив перший заступник керівника міліції області Олександр Люборець.

Нападника шукали 5 місяців, а знайшли за 2 дні, коли прокуратура почала перевіряти дії слідчих. Тут здивувалися і позицією медиків, які чомусь не повідомили правоохоронців про жорстоке побиття жінки, тоді як вона сама після важкої операції не могла звернутися в міліцію.

"Прокуратурою області внесено подання начальнику обласної міліції, в якому поставлене питання щодо проведення службової перевірки і притягнення до відповідальності винних працівників міліції, поставлене питання щодо проведення перевірки у медичному закладі", - зазначив керівник управління прокуратури Чернігівської області Анатолій Біленко.

Чи було затягування слідства, має з'ясувати службова перевірка. Але головного підозрюваного таки затримали, з ним проводять слідчі дії.

Валентина Сеньок тим часом встановила на дверях додатковий замок, щоб хоч якось себе захистити.

Кореспондент ТСН Алла Скорик.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини