Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:10:17

Вдале поєднання: малечі - майданчики, дорослим - спілкування

07.08.2013   15:08Агенцiя

Як і торік, нинішнього літа виїзні приймальні Валерія Дубіля об’єдналися з проектом «Арт-канікули», суботниками з облаштування дитячих територій.

Цьогоріч команда Валерія Дубіля за два місяці побувала вже в двадцяти дворах, зібрала понад тисячу дівчаток і хлопців, і майже стільки ж дорослих.

У приймальні на Магістратській, 13 наводять статистику – 50-70 осіб щотижня зареєстровано на прийомі. А 80% звернень чернігівців стосуються благоустрою міста: ремонту житлових будинків, міжбудинкових проїздів, екології, стану тротуарів, тощо.

Вулиця Текстильників, 11. Навесні, під час акції «Суботник у кожному дворі»,  Валерій Дубіль побував там. На Шерстянці цю 9-поверхівку називають «чорнобильською», бо заселили її свого часу евакуйовані жителі Прип’яті. Мабуть тому весняна зустріч у цьому дворі була надто емоційною. Тоді мешканці дорікали депутату про ігнорування їхніх звернень місцевою владою. Просили посприяти в ремонті міжбудинкового проїзду, облаштуванні дитячого майданчика.

Минуло кілька місяців і у дворі на Текстильників закипіла робота – тепер територію прикрашає добротний, сучасний дитячий комплекс.

Старша будинку Олександра Шага не натішиться. Нарешті, каже, її ходіння завершаться.

- А то у сусідньому дворі діти бавляться, а наші по ломаччю лазять. Вдячна і депутату,  і його команді за оперативну роботу. Така здатність і готовність вирішувати проблеми людей і формують рейтинг депутата, змінюють світосприйняття простої людини, — зауважує пані Олександра.

Космонавтів, 6, Стрілецька, 1, Рокоссовського, 3, Стахановців, 20, Доценка, 8… і ще кілька адрес, де сертифікати, які минулого року вручив Валерій Дубіль, перетворилися на дитячі майданчики.

Валерій Дубіль приємно вражений, що люди цьогоріч більше активніші, ніж минулого року.

- Торік гостро відчувалися неприязнь, байдужість, а, можливо, і страх. І не дивно, адже це був рік виборів, — констатує депутат. – А, може, люди зрозуміли, що змінити життя — своє, свого району, міста можна. Треба лише бажання. В Чернігові уже облаштовано понад  90 дитячих територій, ще плануємо встановити не менше ніж 25 дитячих майданчиків. Крім того, наразі  в стадії  розгляду близько 50 звернень. Такі заходи як суботники, арт-майданчики, дають можливість не лише підвищити активність громади, а це добра нагода для місцевих депутатів поспілкуватися зі своїми виборцями. Адже не кожен з них має стаціонарну приймальню.

Валерій Дубіль каже, що виїзні приймальні, і прийом в офісах – це не всі форми організації його роботи:

- Передбачено й індивідуальні прийоми, це стосується соціально-незахищених категорій громадян. Наприклад, ті ж відвідини ветеранів з нагоди 9 травня, дня народження… Ми йдемо до цих людей не із сухим вітанням, а задля того, аби поговорити про наболіле, задля допомоги.

Окрім виїзних приймалень народного депутата Валерія Дубіля, в місті працюють дві стаціонарні, на вул. Щорса, 6 та Магістратській, 13.

Там люди завжди можуть отримати безкоштовну юридичну консультацію, дізнатися про часи роботи депутата в окрузі, записатися на особистий прийом.

- Проводячи такі зустрічі з людьми, ми прагнемо не лише надати їм юридичну консультацію, а підвищити їхню правову грамотність, формувати відповідну думку про роботу громадської приймальні, та розвивати діалог між громадою і владою. З цих причин і було створено Громадську спілку «Громадська рада міста Чернігова», завдання якої поширювати участь громади в управлінні містом, — каже Валерій Дубіль.

За інформацією офіційного сайту народного депутата України Валерія Дубіля

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини