Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:19:30

Свиняча “чума” уже біля українського кордону

02.08.2013   14:09Агенцiя

Про це йшлося на робочій нараді з користувачами мисливських угідь Чернігівщини, що днями відбулася в актовій залі Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Зі вступним словом на нараді виступив начальник управління Валерій Лозицький.

Він наголосив, що нагальна необхідність проведення такої наради продиктована насамперед тим, що потрібно оперативно довести до відома державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Чернігівській облдержадміністрації планів спільних дій у разі виникнення підозри та підтвердження діагнозу захворювання на африканську чуму свиней в області. А підстави для серйозного занепокоєння є, бо через Чернігівщину транзитом на відпочинок проїжджає значна кількість громадян з Російської Федерації, де з початку поточного року зареєстровано вже 71 випадок африканської чуми свиней. Наші сусіди, їдучи на відпочинок, зупиняються на рекреаційних пунктах, залишають після себе сміття, в якому може виявитися і збудник африканської чуми свиней. Теж саме і з боку іншого нашого сусіда – Республіки Білорусь, де також уже зареєстровані випадки цієї небезпечної хвороби тварин.

Начальник управління у вступному слові зупинився також на проблемі початку мисливського сезону на пернату дичину у зв’язку з пожежонебезпечною ситуацією. Цей день, якого мисливці чекають цілий рік, обов’язково розпочне сезон вчасно, якщо пожежонебезпечна ситуація відповідатиме третьому класу. Але, якщо вона рівнятиметься п’ятому класу загрози, то мисливський сезон буде відкладено.

На необхідності посилення заходів з профілактики захворювання диких тварин на африканську чуму свиней, сказ, та інші хвороби наголошував начальник протиепізоотичного відділу Головного управління ветеринарної медицини в Чернігівській області Микола Мазигула, всебічно проаналізувавши в доповіді стан справ з профілактики захворювань тварин у мисливських господарствах, а також ті проблеми, які потребують невідкладного вирішення. Зокрема йшлося про посилення уваги до виявлення сказу, бо вже відомі випадки захворювання на сказ не тільки лисиць та вовків, а навіть кротів і бобрів…

Питання щодо ведення мисливського господарства та завдання, які потребують посиленої уваги користувачів мисливських угідь висвітлив начальник відділу мисливського господарства Микола Пиріг. Він зокрема наголосив на посиленні взаємодії і співпраці користувачів мисливських угідь з лісовою охороною Чернігівського ОУЛМГ в пожежонебезпечний період, та на необхідності більш рішучої боротьби з браконьєрством.


Чернігівське ОУЛМГ

 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини