Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 12:16:20

Сяде за ґрати чернігівець, який викрав 20 велосипедів

30.07.2013   08:06

Прокуратурою м.Чернігова доведено в суді вину викрадача 20 велосипедів. Крадія засуджено до трьох років одного місяця позбавлення волі.

Досудовим розслідуванням було встановлено, що 37-річний чернігівець з жовтня минулого року по квітень 2013-го “промишляв” викраденням велосипедів, залишених на балконах загального користування і технічних поверхах будинків. Якщо балкон було замкнено – збивав замок. Крав не тільки дорогі, а й дешевші велосипеди: навіть старенький радянський “Аіст” вартістю 200 гривень. У трьох випадках його здобиччю стали ще й два дитячі велосипеди і один дитячий самокат. Ще на одному з громадських балконів ним були поцуплені електроінструменти, які там зберігались.

Три велосипеди з викрадених знайшли і вилучили на центральному ринку міста, куди викрадач здав їх для продажу за всіма правилами: з зазначенням в угоді даних свого паспорту. Крім того, вину підозрюваного в ході досудового розслідування було підтверджено показами свідків, які бачили його під час скоєння крадіжки і впізнали, результатами слідчого експерименту та власним зізнанням цієї особи.

Даний громадянин раніше вже неодноразово засуджувався за крадіжки. Крім того, злочинну діяльність він розпочав, не дочекавшись навіть закінчення періоду умовно-дострокового звільнення після свого попереднього позбавлення волі.

Державний обвинувач просив призначити підсудному покарання, разом з невідбутим, у 4 роки і 3 місяці позбавлення волі. Врахувавши щире каяття підсудного і поганий стан його здоров’я, суд призначив позбавлення волі на 3 роки 1 місяць.

За чинним кримінальним законодавством, викрадення майна з такими обтяжуючими обставинами, як проникнення у сховище і скоєння злочину повторно, кваліфікується як тяжкий злочин (ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України). Відповідальність за такі дії сувора – позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.