Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 01:46:19

Чернігів: знищено фугасну авіаційну бомбу

17.07.2013   12:52

16 липня піротехнічна група аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС у Чернігівській області виїхала за викликом, що надійшов від мешканців вул. Незалежності у Чернігові.

Біля будинку №56 громадяни виявили вибухонебезпечний предмет. Як з'ясували фахівці - це фугасна авіаційна бомба ФАБ-2,5 часів Великої Вітчизняної війни. Після проведення необхідних робіт о 10:50 небезпечну знахідку знищили у спеціально відведеному місці за межами обласного центру.

Слід зазначити, що лише з початку липня на території області піротехніки обласного Управління ДCНС знищили 3 мінометні міни, 2 артилерійських снаряди та 1 авіаційну бомбу.

У зв’язку з цим, рятувальники звертають увагу населення на необхідності дотримання заходів безпеки у разі виявлення вибухонебезпечних, або схожих за ознаками на них предметів. Ні в якому разі не можна їх чіпати. За допомогою палиць, мотузки та яскравої тканини необхідно огородити місце небезпечної знахідки і не допускати до нього людей, а тим більше дітей. Про подію слід негайно повідомити оперативно-рятувальну службу по телефону - 101, або міліцію – 102.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.