Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 23:53:07

Шахраї зняли порчу з селянки за 3000 гривень

13.07.2013   12:24

В Козелецькому районі Чернігівської області сеанс «цілителів» закінчився для господині збитками у 3 тисячі гривень.

Близько 20 години до чергової частини Козелецького райвідділу внутрішніх справ із письмовою заявою звернулася 74-річна мешканка села Частівці, яка повідомила про те, що її обдурили невідомі.

На місце пригоди негайно виїхала слідчо-оперативна група Козелецького райвідділу міліції. Правоохоронці з’ясували, що близько 12 години до садиби потерпілої під’їхав червоний ВАЗ-2109, за кермом якого був смаглявий чоловік . З авто вийшла така ж повнява жінка і попрямувала до будинку бабусі.

Вже з порога непрохані гості запропонували господині свої послуги «цілителів». І хоча потерпіла й зізнається, що не раз чула і читала про подібні витівки спритних зайд, проте з невідомих причин вона таки стала учасницею їх спектаклю. Після маніпуляцій з яйцем та ритуального спалення газети, в яку були загорнуті гроші (саме на них, за словами ворожки, і було пороблено) «цілителі» залишили подвір’я.

Оговтавшись від спілкування з непроханими гостями, попри заборону «знахарки», господиня таки наважилася перевірити цілісність своїх заощаджень і виявила, що разом «порчею» зникли й 3 тисячі гривень, які стали платою за довірливість та наївність.

Міліція нагадує найголовніші правила поведінки у подібній ситуації:
- якщо до вас зайшли в будинок, двір чи просто підійшли на вулиці з пропозицією погадати чи зняти порчу, намагайтеся якомога швидше відірватися від нав'язливих добродіїв та піти геть. Чим менше ви будете з ними спілкуватися, тим менше шансів у вас бути обдуреними;
- якщо відчепитися не вдається, покличте когось на допомогу. Поява сторонньої людини відволіче увагу шахрайок від вас і це допоможе вам від них звільнитися;
- ні в якому разі не давайте незнайомцям своїх речей, грошей, коштовностей, бо за першою річчю піде друга і т.д.;
- ні в якому разі не дозволяйте підозрілим особам заходити до свого помешкання, а якщо вже вони зайшли самовільно, зверніться по допомогу до сусідів аби спровадити непроханих гостей.
Дотримуючись цих правил, ви зможете убезпечити себе і своє житло від шахрайських дій та крадіжок.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.