Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:25:15

Чернігівські міліціонери провели освітні заходи для дітей у таборі "Електронік"

12.07.2013   11:48

Співробітники управління ДАІ УМВС України в Чернігівській області провели в дитячому центрі «Електронік» масштабну роз’яснювально-профілактичну акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти».

В акції також взяли участь аварійно-рятувальні підрозділи: Державна служба з надзвичайних ситуацій, фахівці центру медицини катастроф та обласної станції рятування на воді. Вся пізнавальна діяльність була зосереджена на шістьох «навчальних майданчиках». Зокрема, працівники ДАІ запропонували ознайомлення із зовнішнім виглядом, екіпіруванням та функціями інспектора дорожньо-патрульної служби. Також дітлахи мали можливість приміряти на себе елементи захисного екіпірування — броньовий або світлоповертальний жилети, шолом-сферу, потримати в руках спеціальні засоби та навчальний варіант табельної вогнепальної зброї автоінспектора. Особливу радість малечі та підлітків викликала пропозиція посидіти у справжньому патрульному автомобілі ДПС, нагода промовити декілька слів у гучномовний пристрій, власноруч увімкнути проблискові маячки.

Важливим пунктом програми спілкування з працівниками ДАІ стала наочна демонстрація можливостей захисного екіпірування для водіїв велосипедів та мопедів, користувачів роликових ковзанів і скейтбордів. У нескладному експерименті сире куряче яйце імітувало людську голову. Будучи вкладеним у модель шолома (із належною фіксацією), воно легко витримувало падіння на асфальт з висоти близько двох метрів. Для контрасту це ж яйце згодом відпускали на «зустріч з асфальтом» вже без захисту. Результат був передбачуваний і дуже яскравий. Кожен спостерігач цього процесу міг сам зробити однозначні — певна річ, правильні — висновки з побаченого.

На решті навчальних постів юні відпочивальники дитячого центру «Електронік» мали змогу ознайомитися з прийомами надання першої медичної допомоги постраждалій людині, порятунку потопаючих, побачити, як влаштований пожежний автомобіль та як працюють піротехніки ДСНС. Відвідування цих пунктів було організоване за добре відпрацьованим в «Електроніку» принципом каруселі: шість загонів, які тут традиційно звуться «лігами», почергово ознайомилися з усіма частинами навчальної програми. І навіть одержали відмітки про засвоєння матеріалу на спеціально виготовлених аркушах-«бігунках». Підсумком акції стала фінальна естафета збірних команд з числа представників всіх «ліг», де діти і підлітки повинні були вправно застосувати щойно набуті нові знання.

Під час церемонії закриття акції, проведеної в актовому залі дитячого центру, відбулося оголошення її підсумків та нагородження команди-переможниці естафети. Пояснюючи загалу свої оцінки, виставлені кожній «лізі» на навчальному майданчику Державтоінспекції, заступник начальника відділу кадрової та профілактичної роботи УДАІ УМВС в області підполковник міліції Олена Царюк зазначила:

— В процесі спілкування з дітьми я встигла не раз почути питання, чому ставлю «добре». Зізнаюся, що найвищий бал не поставила нікому: оцінку «відмінно» вам винесе тільки дорога, тобто реальне життя. Якщо ви будете сумлінними учасниками дорожнього руху, зумієте уникнути будь-яких неприємностей та небезпек — це й означатиме, що ви засвоїли матеріал на «відмінно». Бажаю вам тільки безпечних доріг.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.