Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 20:25:58

Браконьєрами знищується вид риби, занесений до Червоної книги України

08.07.2013   08:33Агенцiя

Під час рейду державного нагляду (контролю) в галузі збереження рослинного та тваринного світу на озері біля с. Новоселівка Чернігівського району Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області виявлено факт лову риби забороненими знаряддями лову риби – сітками зябровими.

При цьому правопорушник незаконно виловив (знищив) рибу цінних видів: карась сріблястий – 48 шт., лин – 1 шт., карась золотий (риба виду занесеного до Червоної книги України) – 56 шт. Загальна вага складає близько 8 кг.

Розмір відшкодування шкоди, заподіяної державі унаслідок незаконного добування (знищення) риби, зокрема і риби – виду занесеного до Червоної книги України, становить 19 тисяч 415 гривень.

По факту порушення, стосовно порушника складено протокол про адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачено ч. ІV ст. 85, ст. 90 КУпАП, та оформлено відповідні матеріали.

Державною екологічною інспекцією у Чернігівській області дані матеріали у встановленому порядку направлено до Чернігівського районного суду Чернігівської області для прийняття рішення про передачу їх прокуророві, або органу досудового розслідування для відкриття кримінального провадження, або притягнення порушника до адміністративної відповідальності за ч. ІV ст. 85, ст. 90 КУпАП та вирішення питання про відшкодування шкоди, завданої ним внаслідок незаконного добування (знищення) риби.


Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області Андрій Павленко, Віктор Лепеха

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.