Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 10:30:09

Сім мам із дітьми перебувають у Чернігівському обласному центрі матері та дитини “Батьки й дитина разом”

06.07.2013   10:01Агенцiя

Президент України Віктор Янукович висловив стурбованість ситуацією, що в нашій країні трапляються непоодинокі випадки відмови матері від дитини у пологовому будинку. Він переконаний – держава здатна допомогти матерям, які опинилися у важких життєвих обставинах, створивши в кожному регіоні центри матері і дитини, де їм надаватиметься відповідна підтримка.

Такий центр уже кілька років як створений і діє у Чернігові.

Створення центру – це спільний проект Представництва благодійної організації “Кожній дитині” в Україні, Державної соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді та Чернігівської обласної державної адміністрації.

Центр матері та дитини “Батьки й дитина разом” – заклад для тимчасового проживання жінок на сьомому-дев’ятому місяці вагітності та матерів із дітьми віком від народження до 18 місяців, які опинилися у складних життєвих обставинах, пов’язаних з високим ризиком розлучення матері і дитини, загрозою життю і здоров’ю матері чи дитини; молодих матерів, які не мають знань і навичок самостійного життя, догляду і піклування про дитину (неповнолітні матері, колишні вихованки інтернатних закладів тощо).

Центр працює в режимі цілодобового стаціонару. Під час проживання в ньому молоді матері мають можливість навчатись, відвідувати професійні курси. Працівники закладу надають необхідну соціально-психологічну допомогу, а також вчать доглядати за дитиною. Обов’язковою умовою перебування в центрі є самообслуговування – прибирання кімнат, приготування їжі тощо.

Заклад займає перший поверх двоповерхової будівлі загальною площею 179,1 м?, з них 116,09 м?– площа обладнана для кімнат мешканок з дітьми. Центр розрахований для одночасного перебування семи мам з дітьми, для кожної з яких передбачено окрему кімнату з санвузлом.

Для проведення групових консультацій, масових профілактичних та святкових заходів, організації дозвілля клієнтів у центрі обладнано ігрову кімнату, в якій є дитячі іграшки, диван, телевізор, магнітофон, DVD-програвач, комп’ютер. Медичний огляд дітей центру здійснюють дільничний лікар-педіатр та патронажна медична сестра філії дитячої поліклініки № 1 м. Чернігова.

За роки функціонування закладу в ньому перебувало 95 мам з 104 маленькими дітьми. Всі клієнтки – одинокі матері, в т.ч. 27% – із числа дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, випускниці інтернатних закладів.

Після закінчення терміну перебування жінки не залишаються на одинці зі своїми проблемами: завдяки старанням соціальних працівників 45-ти особам придбано/відновлено житло, 95 – отримали допомогу в оформленні необхідних документів. Станом на 1 липня поточного року в закладі перебуває 7 мам і 7 дітей.

У центрі матері та дитини сформовано колектив кваліфікованих спеціалістів-соціальних працівників, психолога, юриста, соціального педагога, які забезпечують комплексну соціально-психологічну допомогу молодим матерям у складних життєвих обставинах.

Утримання центру здійснюється за рахунок коштів обласного бюджету в межах загального обсягу асигнувань, передбачених Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської обласної державної адміністрації.

Соціальний центр матері та дитини “Батьки й дитина разом” розташований за адресою: м. Чернігів, вул. Елеваторна, 6. Контактний телефон 5-80-27, електронна адреса: cnocspd@ukrpost.ua.


За повідомленням ЧОЦСССДМ

Останні новини Чернігівщини

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини