Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 04:30:22

Котячі блохи гризуть ноги жителям чернігівської висотки

27.06.2013   08:18Агенцiя

У Чернігові котячим блохам до вподоби нинішня погода, бо надворі - тепло, у підвалах - волого.

Людям є чого боятися, зізнаються мешканці чернігівських висоток. Блохи нападають не лише на чотирилапих, а і на двоногих. А їхні укуси сверблять не менше комариних. Єдина втіха, що дострибнути блоха може хіба що до коліна, — йдеться в сюжеті ТСН.

Люди можуть помітити маленьких чорних агресорів, які добре маскуються у килимі, хіба що через лупу.

Ноги покусані, а руки і тулуб — ні. Саме так виглядають перші ознаки блошиного панування. Найбільше потерпають мешканці перших поверхів. Комахи можуть дострибувати сюди з підвалу, там для них є справжній рай: тепло, волого і багато котів.

Люди обробляють східці в підвалі олією, щоб блохи не стрибали. А деякі мешканці будинку навіть виїхали на літо через укуси комах.

Народні методи, на жаль не допомагають. Чого тільки не пробували мешканці багатоповерхівки — полин, коктейль із часнику, солі та соди. Самі намучились, а блохи і далі стрибають. Аби якою отрутою не обійдешся, радять торговці на ринку, комахи, хоч і дрібні, але дуже живучі. Запропонувати нічого не можуть.

На бліх у квартирі чи підвалі можна поскаржитися в ЖЕК. А комунальники викличуть дезінсекторів. Ця послуга входить у квартплату. От тільки чекати цього доведеться не день і не два.

Хоча за кілька днів вони оброблять в підвалах усі закутки.

Бліх буде багато в підвалах, де вештаються коти і назбиралося сміття. А от бояться вони засухи та екстремальних температурних змін.

Нагадаємо, що у 2010 році Москва потерпала від нашестя бліх.

Додамо, що тепла погада сприяла поширенню комах. Наприклад, після затяжної зими скажені комарі гризуть людей, наче собаки, а зголоднілі кліщі кидаються на українців з дерев і кущів та чують кров за 1,5 км.


http://tsn.ua/ukrayina/kotyachi-blohi-grizut-nogi-zhitelyam-chernigivskoyi-visotki-300014.html

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.