Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:31:04

Прокуратура Чернігова вживає заходів до відшкодування боргів, які мають перед бюджетом міста великі замовники будівельних робіт

17.06.2013   11:49Агенцiя

Прокуратурою м.Чернігова розпочато кримінальне провадження щодо відповідального посадовця міськради, який у 2010 році підписав Акт готовності об’єкта до експлуатації щодо двох багатоквартирних будівель попри те, що замовник будівельних робіт не сплатив коштів на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста. У результаті цих дій посадової особи міський бюджет недоотримав 443,2 тис. грн..

За чинним на той час законодавством, а також вимогами «Положення про цільовий фонд розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м.Чернігова», такий акт мав підписуватися тільки після сплати власником будівництва до бюджету міста даного внеску.

Лише після прокурорського втручання проблема цієї заборгованості почала вирішуватись. Зараз міськвиконкомом і будівельним підприємством розглядається питання її погашення шляхом передачі до міської комунальної власності об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури.

Разом з тим, прокурорськими перевірками, проведеними впродовж 2012-2013 років, були виявлені й інші випадки, коли чернігівські замовники будівельних робіт ігнорували сплату пайових внесків. За результатами перевірок прокуратурою заявлено до суду три позови в інтересах виконавчого комітету міської ради про їх стягнення.

Пайова участь замовників будівельних робіт у створенні та розвитку інженерно-транспортної інфраструктури міста передбачена Законом України «Про регулювання містобудівної діяльності». На підставі його норм міськвиконком по кожному об’єкту укладає з забудовниками відповідні договори. Певні складнощі з відшкодуванням пайових внесків у розвиток інфраструктури міста в судовому порядку можуть виникати і через недостатню досконалість таких договорів.

У зв’язку зі змінами до Закону «Про регулювання містобудівної  діяльності», які набрали чинності з 1 січня 2013 року, в органів місцевого  самоврядування стало ще менше важелів впливу на замовників будівельних робіт для забезпечення сплати останніми внесків на розвиток інфраструктури міста. У зв’язку з цим зміст і юридична повнота договорів із ними набирають першочергового значення.

Прес-служба прокуратури м.Чернігова

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.