Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:59:00

Надія на сержантів-інструкторів

17.06.2013   11:42

У 169-му навчальному центрі Сухопутних військ Збройних Сил України у розпалі трьохмісячний навчальний курс для контрактників за спеціальністю “сержант-інструктор”.

Кожен командир підрозділу мріє мати у своєму підпорядкуванні професійних сержантів, які пройшли цілеспрямовану підготовку. Їхній статус ближче до статусу офіцера, адже вони мають всі необхідні знання для навчання військовослужбовців строкової служби. Саме такі кадри “кують” для військ в селищі Десна на Чернігівщині.

– Це другий набір на навчання сержантів-інструкторів для військових частин Збройних Сил України, – розповів заступник начальника 169-го начального центру – начальник навчального відділу полковник Володимир Баяк. – Особливістю процесу навчання є те, що кожен з них здобуває знання суто за одним предметом бойової підготовки: тактичної і вогневої підготовок та водіння бойових машин.

У середині травня на навчання до Десни прибуло 35 сержантів військової служби за контрактом з різних військових частин. Заняття з ними сплановані як у навчальних класах, так і у полі.

На військовому полігоні вони здійснюють бойові стрільби зі стрілецької зброї та ручного протитанкового гранатомету. Безпосередньо перед стрільбою військовики мають продемонструвати свої теоретичні знання та виконати декілька нормативів. Вони розбирають та збирають зброю на швидкість, відповідають керівнику заняття на питання про її склад, порядок та особливості ведення стрільби. Слід зазначити, що з першої спроби на оцінку добре нормативи виконують не всі, тож у подальшому цим сержантам доведеться ще не раз вдосконалювати свої бойові навички.

– Виконати вправу стрільб з ручного гранатомету сьогодні було складно, – ділиться враженнями заступник командира взводу молодший сержант Максим Шульга. – Спостерігалися пориви сильного вітру, а також стояла спека. Тож, щоб отримати відмінну оцінку потрібно враховувати температуру повітря та вибрати влучний час для виконання пострілу.

Хлопець втретє приїздить на навчання до Десни. Три роки тому розпочав службу в якості контрактника та отримав спеціальність кулеметника бронетранспортера. Вже через рік пройшов курси командира-лідера, після яких був призначений на сержантську посаду. Наразі мріє успішно закінчити навчання та повернутися до рідної військової частини в якості “учителя”.

Дійсно, постріл з гранатомета – завдання не з простих. Але спостерігаючи за діями сержантів, дістаєш висновку, – їх це не бентежить. Вони не новачки та набули необхідного досвіду у військах: стрільба з гранатомету та стрілецької зброї для них не вперше. Впевнено, з точністю професійного снайпера, хлопці один за одним вражають мішені бойової техніки супротивника.

Після стрільб всі знову повертаються до своїх навчальних місць та продовжують тренування.

Наприкінці липня сержанти складуть випускні іспити та отримають дипломи сержанта-інструктора. Надалі вини відбудуть до своїх військових частин, де зможуть самостійно навчати підпорядкований особовий склад.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини