Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:11:34

“Жонглювання розвиває мозок” – на хуторі Обирок розмальовували хати і ходили на ходулях

13.06.2013   08:16Агенцiя

На мистецькому хуторі Обирок, що на Чернігівщині, відбулися фестиваль художників “АРТзХАТ” і школа цирку.

Кілька хаток-мазанок Обирку у ці вихідні вільні художники розписали квітковими орнаментами, намалювали навіnь портрет Боба Марлі.

“Ми запросили команди вільних художників. Кожна обрала собі об’єкт на нашому хуторі і розмалювала його за своїм ескізом”, – розповідає господар Обирку режисер Леонід Кантер.

Для глядачів і дітей у цей час діяла школа цирку. Театр ходулістів випускників Могилянки “ПлацАрт” поставив на ходулі біля 2-х десятків людей різного віку, з різних міст, починаючи від Обирка та сусіднього Батурина і закінчуючи мешканцем найпівденнішого міста світу Пуерта-Вільямс, що знаходиться в Патагонії, Чилі.

“Щоб вибратися на ходулі необхідно сісти на певну підвищенність, стіл, паркан, автомобіль тощо. В Обироку для цього було спеціально змайстровано посадкове сідало, – каже Леонід. – Ніхто не лишився байдужим – чи то учень з тремтячими ногами, який вперше встав на ходулі, чи водій молоковозу, який з виряченими очима просто проїжджав повз. Жонглювання, як стверджують науковці, розвиває котрусь там частину мозку. Від себе додам, що також розвиває шалений апетит. Пожонглювавши учень щоразу з’їдає подвійний обід! Ну а про вогні… Мати справу зі живою стихією, яка крутиться у твоїх власних руках, пізнати, опанувати її – це не просто цирк, а скоріше духовна практика”.

“Без рухів на хоудлях можна втриматися лише декілька секунд, якщо ж постійно тупцювати і підтримувати баланс – то тут вже все залежить від фізпідготовки. Ходулісти “ПлацАрту” витримували двогодинне ходіння на ходулях. В школу цирку ми привезли 6 пар ходуль різної висоти та різних розмірів ступні”.

“Висота ходуль різна. В школі цирку на Обирку ми задіяли хоудлі висотою 55, 80 і 100 см, втім самі мали досвід ходіння на 110 см, мріємо про більші висоти, але наразі не мали такої змоги. Світовий рекорд – ходулі біля 16 метрів”.

“На Обирку я вперше збирала щавель під ногами у лісі, і побачила, як цвіте і смакує бузина! – ділиться враженнями співачка Ольга Глотка. – Тут не тхне вихлопними газами, не сигналять машини, не стримують емоції і не забороняють бути собою”.

http://gazeta.ua/articles/culture/_zhonglyuvannya-rozvivae-mozok-na-hutori-obirok-rozmalovuvali-hati-i-hodili-na-ho/501864

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини