Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:06:06

Краще купити надійний замок, ніж новий скутер

12.06.2013   14:38

Влітку традиційно збільшується кількість крадіжок двоколісного транспорту. Чимало мешканців взяли за моду залишати велосипеди й скутери без нагляду біля будинків, магазинів, установ. Міліція проводить з нерозважливими водіями роз’яснювальну роботу.

Слово «скутер» в нашій мові з'явилося не так давно, однак щасливий власник новітнього транспортного засобу одразу ж став потенційною жертвою злочинців. Наприклад, власники скутерів і зараз часто залишають їх без нагляду біля будинків чи магазинів. А скутер така річ, що тягти його не треба - просто їдь собі та не привертай зайвої уваги. Скутер - річ цінна, якщо навіть продати його задешево, все одно буде сума немала. В іншому випадку його просто можна відвести до якогось села і там кататися скільки завгодно років. Знайти такого викрадача складно.

Судячи з проведеного правоохоронцями аналізу, час викрадення автомобілів і двоколісних "коней" також різний. Якщо автівки викрадають здебільшого під прикриттям ночі, то скутери й велосипеди, залишені хоча б на нетривалий час, можуть зникати цілодобово: вранці, вдень чи увечері. Тому в міліцію продовжують надходити повідомлення про крадіжки скутерів.

Так, нещодавно в чергову частину звернувся житель Коропа, який повідомив, що за місцем проживання прямо з двору був викрадений його скутер. Сталося це між 8:30 та 9 годинами ранку. Здавалося б, як можна таке вчинити? А дуже просто - господар спровокував злодіїв залишеним у гнізді запалення ключем. От лиходії і не змогли відмовити собі в задоволенні покататися на чужому скутері. Хлопчина спочатку не став звертатися до міліції (чим практично унеможливив шанси знайти транспортний засіб «по гарячих слідах»), а шукав його сам. Коли вже переконався, що крадії напевне вже далеко поїхали на краденому скутері, звернувся в міліцію.

Натомість в Носівці жіночка припаркувала опівночі свій скутер біля будинку, забігла на хвильку додому, а коли повернулася, то скутера і слід прохолов. Тут, як кажуть, коментарі зайві. Хто ж залишає такі речі без нагляду глухої ночі?

А в обласному центрі власник скутера став пішоходом тому, що увечері зі стоянки, яка не охороняється, невідомі зловмисники скутер просто вкрали. Ясна річ, власнику скутера хотілося заощадити на стоянці, а тепер виходить, що скупий платить двічі.

Міліція радить дотримуватися елементарних заходів безпеки, які збережуть ваше майно. Так, найкращим виходом із ситуації є купівля спеціального замка, який у порівнянні із вартістю велосипеда чи скутера коштує копійки.

Не кидайте транспорт напризволяще, навіть якщо ви заходите в магазин чи установу на пару хвилин. Повірте, злодіям буде достатньо цього часу аби зробити вас пішоходом.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини