Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:47:52

Менську виправну колонію № 91 відвідав прокурор Чернігівської області

10.06.2013   12:34Агенцiя

Менську виправну колонію № 91 управління Державної пенітенціарної служби України в Чернігівській області відвідав прокурор Чернігівської області Максим Миколайович Говоруха.

Разом з начальником управління Олександром Павловичем Доробалюком він здійснив обхід території виправної колонії. При цьому велика увага приділялась матеріально-побутовому та медико-санітарному забезпеченню засуджених.

Прокурор ознайомився з виробничими потужностями колонії, умовами праці засуджених та технікою безпеки на виробництві. Окрім виробництва було проінспектовано стан медичного забезпечення засуджених, організацію харчування та умов тримання. Представники прокуратури могли на власні очі побачити той величезний обсяг робіт, які були проведені в Менській виправній колонії. На даний час одночасно проводиться ремонт одразу 8 об`єктів установи.

Не залишили поза увагою і будівництво  майбутнього храму Менської виправної  колонії № 91, в якому незабаром  розпочнеться постійне богослужіння.

Комісія також відвідала кімнати  довгострокових і короткострокових побачень, відділення ресоціалізації засуджених, комунально-побутові об'єкти. Під час відвідування комісією відділень, засуджені мали можливість особисто звернутися до прокурора області з цілої низки питань.

Не залишилась без уваги і  швейна майстерня, яка функціонує в  установі, облаштована новим швейним  обладнанням для пошиву постільної білизни та форменного одягу, що користується широким попитом серед споживачів.

Після обходу режимної території Максим Говоруха провів особистий прийом засуджених, які відбувають покарання у виправній колонії. Всі бажаючі засуджені мали можливість особисто поспілкуватись з прокурором, поставити питання, які їх цікавили. Мова йшла про можливість застосування до засуджених тих чи інших заохочувальних норм законодавства (умовно-дострокового звільнення, заміни невідбутої частини покарання більш м’яким). Прокурору області скарг від засуджених на дії адміністрації колонії та умови тримання не надходило. Всі поставлені питання були обговорені та надано розпорядження щодо вирішення проблем засуджених.

«Взаємодія органів прокуратури  та Державної пенітенціарної служби області є запорукою додержання законів та процесу ресоціалізації засуджених», - підсумував робочий візит начальник управління Олександр Доробалюк.

Прес-служба управління ДПтС України в Чернігівській  області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини