Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 18:16:31

В Прилуках міліція затримала телефонного шахрая

08.06.2013   10:32

Працівники Прилуцького міського відділу УМВС в Чернігівській області “на гарячому” затримали шахрая, який представлявся міліціонером і пропонував “вирішити питання” родича, який нібито скоїв злочин.

Оперативники карного розшуку вже тривалий час полювали на шахрая, який промишляв на Прилуччині тим, що обдурював довірливих батьків. Лиходій серед ночі дзвонив у сім’ю, де є дорослий син і розповідав історію, що хлопець нібито потрапив у “некрасиву ситуацію” і йому загрожує тюремне ув’язнення. Але, мовляв, справі можна зарадити, якщо заплатити певну суму. Довірливі батьки передавали посереднику гроші, а потім з’ясовувалося, що з юнаком все гаразд, він був на дискотеці чи у дівчини і просто забарився.

Міліція в ході операції “Трикстер” (англійською обманщик) проводить значну роз’яснювально-профілактичну роботу серед громадян, тому коли до жительки Прилук зателефонував невідомий і почав розповідати, що її син втрапив у халепу, жінка наказала родичам дзвонити у міліцію. Сама ж продовжувала грати роль переляканої матері, яка погоджується на любі умови, тільки б врятувати сина від тюрми.

Обидві сторони домовилися про зустріч, під час якої і був затриманий шахрай. Завдяки тому, що законослухняна жінка проявила ще й неабияку кмітливість, вдалося розкрити 3 шахрайства, скоєні цим чоловіком у Прилуцькому районі. Зловмисник у одному з сіл району обдурив трьох довірливих громадян на 1, 3 і 10 тисяч гривень.

Житель сусіднього району вже був раніше засуджений і нещодавно повернувся з місць позбавлення волі, але на шлях виправлення не став, тож йому доведеться повернутися знову за грати.

Стосовно молодика відкрите кримінальне провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Міліція звертається до громадян і нагадує, що якщо ви потрапили в аналогічну ситуацію, пам’ятайте, що з такого приводу вам може телефонувати лише шахрай, якого ви можете допомогти затримати і тим самим уберегти себе й інших від злочинних посягань.

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини