Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 16:29:21

Другий обласний етап “Зірниці” стартував у Чернігові

07.06.2013   07:29

На Чернігівщині захоплююча військово-патріотична спортивна гра “Зірниця” приваблює все більше молоді.

Участь в ній залюбки приймають також і батьки дітей, які виступають у ролі вболівальників. Вперше після радянських часів “Зірниця” стартувала у Гончарівському гарнізоні в 2010 році за ініціативи міського військового комісара полковника Володимира Кравчука і командира 1-ї окремої танкової бригади полковника Андрія Грицькова.

Цього разу проведенням змагань займалися військовослужбовці Чернігівського обласного військового комісаріату та працівники обласної державної адміністрації.

Гарна традиція, завдяки організаторам змагань, продовжується і цього року. Вона корисна й цікава для підлітків. Тож проведення “Зірниці” продовжуватиметься і наступного року.

“Зірниця” тривала два дні. В ній брали участь 23 команди зі шкіл області. Кожна команда складалася з семи юнаків та двох дівчат 8-10 класів. Відбиралися кращі учні старших класів. У кожному загоні була своя, стилізована під військову, форма одягу, головні убори та емблеми школи.

Школярі змагалися на території спортивного стадіону колишнього Чернігівського льотного училища. Навчальні місця були обладнані працівниками та військовослужбовцями Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, який очолює полковник Микола Шпак.

Стартувала “Зірниця” підняттям прапору гри. Загони школярів пройшли урочистим маршем. Їхній вишкіл оцінювала суддівська колегія, яка складалася з офіцерів гарнізону та представників місцевої влади.

Під час гри діти змагалися у конкурсах зі стройової підготовки, стрільби з пневматичної гвинтівки, підтягування на перекладині, надягання протигаза на час, долання смуги перешкод, метання імітаційної гранати в ціль, розбирання й збирання автомата, а також надання першої медичної допомоги. Очі у підлітків горіли!
 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.