Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 19:25:40

«Богатирські ігри» в Менській виправній колонії

03.06.2013   11:05Агенцiя

В Менській виправній колонії (№ 91) управління Державної пенітенціарної служби України в Чернігівській області пройшли справжнісінькі богатирські ігри.

12 засуджених, які пройшли попередній етап відбору, мірялися силою, підіймаючи величезні штанги вагою 150 кілограм, пробігаючи дистанцію з 80-кілограмовими газовими балонами в руках і підкидаючи над головою 80-кілограмову колоду.

Почесним гостем та суддею конкурсу був заслужений майстер спорту України Олександр Пеканов, який є чотириразовим чемпіоном світу та багаторазовим призером престижних міжнародних турнірів з богатирського багатоборства та рекордсменом світу у вправі «Мертва тяга».

Під час проходження всіх 5 конкурсних вправ Олександр Пеканов демонстрував засудженим та гостям заходу власну силу. Він піднімав важкий автомобіль, підкидав величезні камені вагою 150 кілограм та демонстрував вправи з міжнародних конкурсів богатирів. Видовищність проробленого захоплювала дух.

«Зустрічі з такими великими людьми, як Олександр Пеканов - це подія. Адміністрація не зацікавлена, щоб ті, хто відбуває покарання почували себе тут погано, а навпаки, навіть у місцях позбавлення волі засуджений відчував себе людиною. Я впевнений, що подібні змаганні, перш за все, спрямовані на перевиховання порушників закону, формування правильних орієнтирів у понятті добра і зла, і звичайно на заохочення здорового способу життя», - зазначив начальник управління Олександр Доробалюк.

Засудженим було складно стримати емоції. А на спортивній арені пристрасті не вщухали. Хтось із в'язнів намагався підняти автомобіль. Вдалося.

Ті, хто не потрапив на шоу, займались своїми повсякденними, буденними справами. Але комусь з них все ж вдалося глянути. Дві години суцільного екстриму і шуму. В колонії це вперше. Керівництво сподівається, що їх підопічні зрозуміють цінність свободи і продовжать займатись спортом.

Виступ закінчився нагородженням переможців, які отримали грамоти та подарунки від фізкультурно-спортивного товариства «Динамо». З собою засуджені залишили неймовірні враження. Свято, хоч і коротке, але незабутнє.

Прес-служба управління ДПтС України в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.