Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 18:44:30

З початку року фахівцями управління податкового контролю ДПІ у м. Чернігові ДПС здійснено 200 перевірок

31.05.2013   08:41

Впровадження реформаторських змін – високі показники накопичення бюджетних ресурсів

Раціональне використання податкових важелів дасть можливість стабілізувати економіку України, припинити падіння обсягів виробництва, зменшити соціальну напругу у суспільстві.

Високих показників накопичення бюджетних ресурсів досягнуто завдяки впровадженню реформаторських змін, у тому числі передбачених Податковим кодексом України. Реалізація податкової реформи забезпечила стимулювання виробництва та ділової активності.

Покращенням для платників податків є функціонування ризикоорієнтованого моніторингу тіньової економіки, що дає можливість вивести з-під постійної уваги податківців сумлінний бізнес. Зокрема, відбір до проведення планових перевірок здійснюється виключно за визначеними критеріями ризиків. Це дозволило зменшити кількість перевірок (на 5 місяців 2013 року було заплановано перевірити 34 суб’єкти господарювання).

Переваги ризикоорієнтованого підходу відчувають, зокрема, і платники ПДВ. Протягом 2013 р відшкодовано грошовими коштами на розрахункові рахунки 51 платнику 36,2 млн. грн., що дало можливість здійснювати відшкодування сумлінним платникам швидко і без контакту з податковою службою.

В автоматичному режимі ПДВ відшкодовано 5 платникам 16,8 млн. грн.

Ліквідація прострочених залишків невідшкодованого ПДВ – основна умова впровадження автоматичного відшкодування податку. Для цього активізована робота з попередження безпідставно заявленого до відшкодування ПДВ.

З початку року фахівцями управління податкового контролю ДПІ у м. Чернігові ДПС здійснено 200 перевірок. Встановлено 66 порушень податкового законодавства.

Зокрема, донараховано 40,8 млн.грн. податкових зобов’язань з яких пред’явлено до сплати 10,3 млн.грн. та стягнуто 6,2 млн.грн. та зменшено від’ємне значення об’єкта оподаткування по податку на прибуток на суму 3,8 млн.грн. Рівень сплати складає 60,6%.

Податківці повинні створити таку систему адміністрування податків, у якій на послуги конвертаційних центрів не буде попиту. Платникам податків необхідно більш відкрито співпрацювати з податковою, аби уникати контактів з ризиковими підприємствами, через які частина податків виводиться у “тінь”.

Олександр Дорошок, заступник начальника ДПІ у м. Чернігові ДПС

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини