Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:21:04

В Чернігові працівники Державтоінспекції затримали молодиків, які на викраденій автівці намагалися втекти від правоохоронців

24.05.2013   17:24

На світанку 23 травня каналам 102 до міліції звернувся житель села Бігач Менського району Чернігівщини на ім’я Володимир. Він у розпачі повідомив, що із незамкненого гаража на подвір’ї його власного будинку зник легковик ВАЗ-2115.

Викрадення автомобіля точно відбулося упродовж ночі, хоча господарі й перебували поруч у будинку, однак нічого не чули. Потерпілий вказав і на додаткову прикрість: виявляється, оскільки він збирався з самісінького ранку знову користуватися легковиком, у салоні лишилися документи, як на легковик, так і особисті. Всі вони, певна річ, зникли разом з машиною.

Черговий УМВС негайно відреагував на повідомлення з Менського райвідділу про угон. На території всієї області був введений план “Перехоплення”, на розшук і затримання викраденого ВАЗа були орієнтовані всі патрульні наряди як Державтоінспекції, так і інших служб. Вже о 5-30 ранку (трохи більше, ніж за півгодини після звернення потерпілого до міліції) підозрілий автомобіль, дуже схожий за прикметами, був виявлений на одній з центральних вулиць Чернігова співробітниками взводу супроводження управління ДАІ УМВС в області.

Безпосередній учасник затримання викрадачів автівки, інспектор взводу із забезпечення супроводження УДАІ УМВС в Чернігівській області капітан міліції Михайло Ященко розповів:

– Наш патрульний автомобіль наблизився до легковика ВАЗ-2115 темного кольору, ми побачили його державний номер і переконалися, що це саме той транспортний засіб, який перебуває в розшуку. Водій ВАЗа також нас помітив і спробував тікати. Ми змушені були розпочати переслідування, яке тривало недовго: на перехресті проспекту Миру та вулиці Борисенка наш патрульний автомобіль заблокував машину втікачів і їм довелося зупинитися. Обидва юнаки, як стало відомо – неповнолітні, були затримані і передані слідчо-оперативній групі Чернігівського міського відділу УМВС в області.

Наразі підозрювані у причетності до скоєння злочину активно співпрацюють зі слідством і дають свідчення працівникам міліції. Як розповіли молодики правоохоронцям, нічка у них вийшла весела. Спочатку в селищі Березна вони поцупили мопед. Ганяли на ньому по полях, доки не згорів двигун. Покинувши поламаного двоколісника, хлопці пішли по інший. Біля одного з подвір’їв вони побачили припарковану “Ниву”. Спробували завести, але в них нічого не вийшло. Зрозумівши, що автівка їм не піддасться, хлопці вирішили піти за третім трофеєм. Блукаючи по вулицям села Бігач, горе-викрадачі побачили у дворі відкритий гараж, в якому знаходився ВАЗ. Хлопці одразу вирішили його брати. Авто тихенько відкотили подалі від обійстя господаря, завели і поїхали до Чернігова кататися вулицями нічного міста, де їх і затримали ДАІшники.

Наразі відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років. Наразі молодики перевіряються на причетність до скоєння аналогічних злочинів.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини