Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:19:03

Ще один факт зухвалого браконьєрства

24.05.2013   12:12Агенцiя

21 травня поточного року під час планової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства в галузі збереження рослинного та тваринного світу державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області спільно з працівниками лінійного відділу міліції у річковому порту Чернігів УМВС України в Чернігівській області затримано 3-х жителів області, які здійснювали незаконний лов риби із застосуванням електричного струму на р. Снов біля с. Нові Боровичі Щорського району Чернігівської області.

У порушників виявлено та вилучено електропристрій з дротами, два акумулятори, металевий човен “Южанка”, підвісний двигун “Yamaha” 25 к.с., автомобіль “Фольксваген Caddy” та інші предмети, а також свіжо виловлену рибу сом 20 шт., загальною вагою 18 кг, вилов якої завдав держаним інтересам збитків на суму 8500,00 грн.

За даним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 249 КК України.

Згідно з санкціями цієї статті, зазначені протиправні дії караються штрафом у розмірі до 6800 грн. або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого. При цьому, притягнення до кримінальної відповідальності не звільняє порушників від обов’язку компенсувати завдану ними державним інтересам шкоду у розмірі 8500,00 грн.


Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області Андрій Павленко, Віктор Лепеха

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини