Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 00:53:22

Мама, тато і я – спортивна сім’я

20.05.2013   14:37

До Дня солдатської матері, у селищі Десна, що на Чернігівщині, відбулось спортивно-родинне свято “Мама, тато і я – спортивна сім’я”.

В урочищі “Солдатська купальня” на березі притоки річки Десна 15 військових команд родин Деснянського гарнізону виборювали звання сильнішого. Кожна команда складалась із батька, матері та їх дитини. Суддівська колегія у складі представника 169-го навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил України, адміністрації Деснянської селищної ради та місцевої гімназії оцінювало учасників змагань у кількох естафетах.

Кожна естафета, в свою чергу, складалась з вікторин та спортивних змагань.

За форматом спортивного свята сім’ї військовослужбовців змагались у перетягуванні канату, штовханні 16-кілограмової гирі, стрибали на швидкість на скакалці та крутили обруч навколо тулуба. Дітлахи долали дистанцію в 500 метрів на швидкість, відповідаючи при цьому, на запитання з предмету “основ життєдіяльності людини” та “Захисту Вітчизни”. Також кожна сім’я мала приготувати на відкритому вогнищі сімейну фірмову страву.

Відтак у цікавих та комічних змаганнях перемогла сім’я 6-а класу, за яку виступав начальник фізичної підготовки та спорту 169-го навчального центру майор Владислав Суспо.

– Я вважаю, що такі змагання потрібно проводити частіше, – сказав майор Суспо. – Окрім спортивного азарту на змаганнях була присутня сімейна злагодженість та військова дисципліна, оскільки, практично за кожну сімю виступав військовослужбовець Збройних Сил України. Спортивно-родинне свято неабияк згуртовує сім’ю, розвиває у дітей фізичні та моральні якості, сприяє всебічному розвитку майбутнього Захисника Вітчизни.

Суддівська колегія нагородила переможців свята почесними грамотами. В кінці змагань всі спортивні родини та присутні гуртом поласували приготованими сімейними стравами.

Ануфрієв Віктор

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.