Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:39:25

У Чернігові відбулася акція "Україна – Європа: без фашизму"

15.05.2013   16:44Агенцiя

Під таким гаслом на Красній площі м. Чернігова 15 травня відбуваються цьогорічні урочистості до Дня Європи. Станом на 16-ту годину на площі вже зібралось біля восьми тисяч осіб.

Цього року фестиваль країн Європи вже вп’яте збирає молодь, представників громадськості, а також людей старшого покоління. Організатори наголошують, що фестиваль — це не лише виставки-презентації, а і мистецький проект «Україна європейська».

Заявки на участь у  святі подали представники більше 50-ти громадських організацій-євроклубів Чернігівщини, а головними натхненниками акції виступили Чернігівська міська громадська організація «Євроклуб» (до речі, має багаторічний досвід успішних заходів до Дня Європи) та обласна організація «Молоді регіони».

Також за ініціативою молоді — а саме «Молодих регіонів» — відбувається акція «Молодь Чернігівщини — проти фашизму». Всі бажаючі можуть залишити написи у формі гасел, побажань та закликів на спеціальному стенді, який буде таким собі уособленням громадської думки щодо бачення майбутнього України у європейській спільноті. А сам європейський поступ нашої держави бачиться молодими людьми як закономірний процес, який означає також і своєрідне «дорослішання» суспільства, у якому немає місця ксенофобії, расизму, дискримінації по релігійним та мовним ознакам.

Цікаво, що творчі колективи, які заявлені на виступи на сцені, готували виступи, що поєднують тематику європейської інтеграції та Дня Перемоги.

Також представник оргкомітету, повідомив, що у сквері ім. Попудренка гості свята з районів та міст області можуть сфотографуватися з солдатами у військовій формі часів Великої Вітчизняної війни та на фоні Прапора, який 22 вересня 1943 року після запеклих боїв було встановлено на будівлі облвиконкому (зараз — приміщенні облдержадміністрації). Звичайно, це не сам прапор, а його точна копія, яку спеціально виготовили до минулорічного Дня визволення міста від фашистських загарбників.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини