Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:11:24

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

06.05.2013   12:52

Довідка про основні надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру на території Чернігівської області з 08 години 05 травня по 08 годину 06 травня 2013 року

МНС

МНС

Протягом доби зареєстровано 7 пожеж, з яких 4 в житловому секторі, 1 сухої трави та 2 інші.

1. Пожежа в житловому секторі Семенівський р-н, с. Хотіївка О 12:07 виникла пожежа житлового будинку та господарчої будівлі. Вогнем знищено покрівлю будинку та господарчу будівлю. Причина - необережне поводження з вогнем особи, що встановлюється. Врятовано матеріальних цінностей на суму 50 000 грн. 

2. Пожежа сухої трави м. Городня О 13:20 на відкритій території сталася пожежа сухої трави на площі 1,5 га. Причина - необережне поводження з вогнем особи, що встановлюється. Збитку не нанесено.

3. Пожежа сміття Чернігівський р-н, смт М.-Коцюбинське, вул. Кирова О 15:45 виникла пожежа сміття на площі 0,005 га. Причина - необережне поводження з вогнем особи, що встановлюється. Збитку не нанесено.

4. Пожежа в житловому секторі Бахмацький р-н, с. Веселівка О 16:24 виникла пожежа господарчої будівлі. Вогнем знищено покрівлю та перекриття. Причина та збитки встановлюються. Врятовано матеріальних цінностей на суму 10 000 грн.

5. Пожежа в житловому секторі Чернігівський р-н, с. Золотинка О 17:05 сталася пожежа господарчої будівлі. Вогнем знищено покрівлю, пошкоджено перекриття. Причина порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей. Збиток - 5 000 грн. Врятовано матеріальних цінностей на суму 50 000 грн.

6. Пожежа сміття м. Чернігів, вул. Рокосовського, біля буд. 32 О 00:00 на відкритій території сталася пожежа сміття на площі 0,0002 га. Причина - необережне поводження з вогнем особи, що встановлюється. Збитку не нанесено.

7. Пожежа в житловому секторі Ніжинський р-н, с. Яхнівка О 01:05 сталася пожежа житлового будинку. Вогнем знищено покрівлю будинку. Власник, причина та збитки встановлюються. Врятовано матеріальних цінностей на суму 30 000 грн.

Інформація про події, пов'язані з підтопленням населених пунктів та територій області:

Ріпкинський район:

Внаслідок підйому рівня води у р. Дніпро залишається підтопленими 40 вулиць та провулків (253 домогосподарства, 428 мешканців, з яких 73 дитини) в смт Радуль. Рух по населеному пункту здійснюється за допомогою човнів. З метою забезпечення пожежної та техногенної безпеки на період проходження повені, в даному населеному пункті організовано функціонування мобільного пожежно-рятувального посту УДСНС в області. За добу надано допомогу 75 мешканцям, а всього в період з 1 травня - 470 мешканцям.

Внаслідок підйому рівня води у р. Сож залишається підтопленою ділянка довжиною 30 м по вулиці Червонопартизанська в с. Клубівка.

В зв'язку з падінням рівня води в р. Дніпро відновлено сполучення з п'ятьма вулицями в с. Лопатні. 

Чернігівський район:

Внаслідок підйому рівня води в р. Дніпро залишається підтопленою ділянка довжиною 40 м по вулиці Набережна в с. Мньов. На окремих ділянках підтоплено 35 домогосподарств та 3 житлові будинки. З метою забезпечення пожежної та техногенної безпеки на період проходження повені, в даному населеному пункті організовано функціонування мобільного пожежно-рятувального посту УДСНС в області. За добу надано допомогу 9 мешканцям, а всього в період з 2 травня - 95 мешканцям.

Внаслідок підйому рівня води в р. Дніпро залишається підтопленою ділянка довжиною 80 м по вулиці 1-го Травня в с. Шмаївка.

Новгород-Сіверський район:

Внаслідок підйому рівня води в р. Десна залишається підтопленою ділянка довжиною 4000 м по вулиці 8-го Березня та ділянка довжиною 800 м по вулиці Дзержинського у м. Новгород-Сіверський. На зазначених ділянках розташовано 31 домогосподарство.

Внаслідок підйому рівня води в р. Десна залишаються підтопленими 6 присадибних ділянок по вул. Деснянська в с. Дробишеве.

Сосницький район:

Внаслідок підйому рівня води у р. Десна залишаються підтопленими:
- ділянка довжиною 120 м по вулиці Панченка в с. Кнути;
- ділянка довжиною 100 м по вулиці Садова в с. Якличі;
- ділянка довжиною 120 м по вулиці Лугова в с. Мале Устя.

Коропський район:

Внаслідок підйому рівня води у р. Десна підтоплені дві ділянки довжиною 183 м і 105 м по вул. Лугова та ділянка довжиною 116 м по вул. 2-га Заливна в смт Короп.

 
Стан транспортного сполучення на території Чернігівської області

Ріпкинський район:

Внаслідок підйому рівня води в річка Дніпро та Сож залишається порушеним транспортне сполучення з селами Новосілки, Кукари, Суслівка, Плехтіївка та Старі Яриловичі. Сполучення з населеними пунктами здійснюється за допомогою човнів.

Чернігівський район:

Внаслідок підйому рівня води в р. Дніпро залишається порушеним транспортне сполучення з селами Старик, Повідов, Загатка, Прохорів та Пустинки. Сполучення здійснюється за допомогою човнів. З метою забезпечення пожежної та техногенної безпеки на період проходження повені, в с. Дніпровське організовано функціонування мобільного пожежно-рятувального посту УДСНС в області. За добу надано допомогу 17 мешканцям, а в період з 03 травня - 83 мешканцям.

Внаслідок підйому рівня води в р. Дніпро залишається порушеним транспортне сполучення з с. Пустинки. Сполучення здійснюється за допомогою човнів.

Новгород-Сіверський район:

Внаслідок підйому рівня води в р. Десна залишається ускладненим транспортне сполучення між с. Путивськ Новгород-Сіверського району та с. Пирогівка Шосткінського району, Сумської області.

Внаслідок підйому рівня води в р. Десна та р. Віть залишається порушеним пряме транспортне сполучення між районним центром та селами Бирине, Прокопівка та Підгірне. Рух транспортних засобів здійснюється через Сумську область. Особовим складом 7 ДПРЧ м. Новгород-Сіверський за добу надано допомогу 19 мешканцям, а в період з 07 квітня - 649 мешканцям.

Сосницький район:

Внаслідок проходження весняної повені на р. Десна тимчасово припинено паромне сполучення між районним центром та селами Синютин, Пекарів, Кнути та Костирів. Сполучення здійснюється за допомогою човнів. Можливе автотранспортне сполучення через Коропський район.

Внаслідок підйому рівня води в р. Десна залишається ускладненим пряме транспортне сполучення між районним центром та селами Велике Устя, Долинське, Бутівка, Польове, Бондарівка, Мала Бондарівка та Стара Бутівка. Сполучення здійснюється через Борзнянський та Коропський райони.

Внаслідок підйому рівня води в р. Десна ускладнено пряме транспортне сполучення з с. Синютин. Можливе автотранспортне сполучення автомобілями підвищеної прохідності.

Коропський район:

Внаслідок підйому рівня води в р. Десна залишається порушеним транспортне сполучення з с. Лиса Гора. Сполучення здійснюється за допомогою човнів.

Менський район:

Внаслідок підйому рівня води в р. Десна та підтоплення прилеглої території, залишається порушеним транспортне сполучення з с. Червоні Луки. Сполучення здійснюється за допомогою човнів. 

Городнянський район:

Внаслідок підйому рівня води в р. Снов, залишається порушеним транспортне сполучення з с. Малий Дирчин. Сполучення здійснюється за допомогою човна та по ґрунтовій дорозі через с. Лосева Слобода Щорського району.

Протягом доби підрозділами області проведені роботи по відкачуванню 650 куб. м (з 01.04.2013 року відкачано 43985 куб. м води).

05.05.2013 року внаслідок аварійного прориву водогіну, сталося підтоплення підвального приміщення житлового будинку за адресою: м. Чернігів, вул. Одинцова, 4. Для проведення робіт по відкачуванню води залучалося відділення 1 ДПРЧ м. Чернігів на АЦ-40(43202)102 Б. Відкачано 650 куб. м води.

 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини