Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 01:37:28

Купувати лише перевірені препарати

03.05.2013   12:54Агенцiя

Минулого року в Україні постановою Кабміну утворили нову державну службу – фітосанітарну, реорганізувавши та об’єднавши дві “старі” – Державну інспекцію з карантину рослин та Державну інспекцію захисту рослин. І хоч назва змінилася, завдання залишилися, фактично, тими ж. На одне з таких завдань разом з фахівцями фітосанітарної служби ходили і наші кореспонденти.

Нова державна фітосанітарна інспекція Чернігівської області – старі завдання, які виконували інспекції з карантину та захисту рослин: охорона території України від занесення регульованих шкідливих організмів, а також їх виявлення, локалізація і ліквідація; здійснення державного контролю за проведенням відповідальними організаціями і особами заходів з карантину та запобігання поширенню шкідливих організмів в угіддях, насадженнях та на посівних площах. Також фітосанітарна служба слідкує за дотриманням норм застосування пестицидів та агрохімікатів, зберігання і торгівлі засобами захисту рослин і їх відповідністю вимогам сертифікатів якості.

Продавець каже – хімікат розлив із великої каністри у маленькі ємності для зручності покупців. От тільки на маленьких ємностях – жодних даних про виробника. А мали б бути найменування продукції і вага, номер державного стандарту України і номер партії, дата виготовлення й термін придатності, контакти виробника.

Допуск на роботу з пестицидами і агрохімікатами, ліцензія на їх зберігання та торгівлю, сертифікати якості – той мінімум документів, які повинні мати реалізатори засобів… Крім того, препарат має бути внесений до “Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених для продажу в Україні”. Звичайно, на стихійних точках продажу можна купити дешевше, але без жодних гарантій якості – наприклад, фальсифікат з низьким відсотком діючої речовини чи й взагалі з небезпечними для здоров’я речовинами, прострочені чи заборонені в Україні препарати тощо. Тому, незважаючи на постійний моніторинг з боку фітосанітарної інспекції, у першу чергу уважними повинні бути самі покупці – купувати лише перевірені препарати у перевірених спеціалізованих точках продажу.

http://chodtrk.com.ua/?p=9306

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.