Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 10:50:16

В Україну повернуто 5 підозрюваних у скоєнні злочинів на Чернігівщини

26.04.2013   14:23

Питання екстрадиції є одним із провідних у міжнародному напрямку діяльності органів прокуратури України.

Генеральна прокуратура України, прокуратури в регіонах докладають значні зусилля для ефективної співпраці з правоохоронними органами іноземних держав щодо видачі та повернення осіб, які перебувають у міжнародному розшуку.

Активну позицію у цій діяльності займає і прокуратура Чернігівщини. Зокрема, з початку року завдяки оперативній взаємодії прокуратури області з правоохоронними органами Російської Федерації в Україну передано 5 наших співвітчизників, які переховувались у сусідній державі від вітчизняного правосуддя.

Так, громадянин Р. ще в серпні 2006 року на вулиці Перемоги в смт. Талалаївка, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, скоїв ДТП, в результаті якого загинула місцева мешканка 1982 року народження. З того часу Р. перебував у міждержавному розшуку і в квітні поточного року його видано з Російської Федерації в Україну для притягнення до кримінальної відповідальності за скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України.

У травні 2012 року у с. Ядути Борзнянського району громадянин Д., перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, безпричинно побив громадянина Г., спричинивши останньому тяжкі тілесні ушкодження. В зв’язку з ухиленням від слідства громадянина Д. було оголошено у міждержавний розшук. Затримали підозрюваного співробітники поліції на залізничній станції “Москва-Рязанська” та в березні поточного року видали його правоохоронним органам України для притягнення до кримінальної відповідальності за ч. 1 ст. 121 КК України.

На даний час завдяки процесуальному керівництву прокуратури Чернігівської області усім екстрадованим особам повідомлено про підозру, відповідні кримінальні провадження розслідуються органами внутрішніх справ.

На сьогодні на розгляді у компетентних органів іноземних держав знаходиться ще 7 підготовлених прокуратурою Чернігівської області клопотань про видачу в Україну осіб, які вчинили тяжкі та особливо тяжкі злочини на території області.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.