Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:24:22

На вимогу прокурорів до відповідальності притягнуто майже 200 посадовців контролюючих органів

25.04.2013   07:27

Під головуванням прокурора Чернігівської області Максима Говорухи відбулося розширене засідання колегії прокуратури області “Про стан забезпечення конституційних засад підприємницької діяльності органами державної влади та прокурорського нагляду у цій сфері”.

В роботі колегії взяли керівники територіальних органів МВС, ДПС, Держгірпромнагляду, ветмедицини, Держінспекції сільського господарства, інспекції з питань захисту прав споживачів.

“Стратегічне завдання, яке ставить сьогодні Президент України перед органами влади – є максимальне сприяння розвитку бізнесу з боку держави. Щоденна робота державних органів має бути спрямована на удосконалення регуляторної політики, зниження адміністративних бар’єрів та тиску на малий та середній бізнес”, – зазначив у вступному слові Максим Говоруха.

Однак, нажаль, факти незаконного втручання окремими представниками влади у господарську діяльність до цього часу не викоренені. Прокурорські перевірки засвідчили порушення законодавства в діяльності правоохоронних та контролюючих органів при видачі підприємцям дозвільних документів, непоодинокими залишаються випадки фальсифікації результатів контрольно-перевірочних заходів, проведення позапланових перевірок з “надуманих” підстав, тощо.

“Упродовж минулого та поточних років за результатами прокурорських перевірок на цьому напрямі розпочато 3 кримінальних провадження стосовно посадових осіб органів контролю, внесено 112 документів прокурорського реагування, за якими до відповідальності притягнуто 182 посадові особи”, – поінформував прокурор області.

Найбільше порушень вимог законодавства стосовно суб’єктів господарювання допущені органами ветмедицини, податкової служби, екологічною інспекцією.

“Надмірні перевірки лише перешкоджають створенню сприятливих умов для ведення законної комерційної діяльності. Тому для органів прокуратури постало нагальне питання – припинити свавілля чиновників, забезпечити економічну свободу суб’єктів господарювання та усунути всілякі перепони у розвитку бізнесу”, – наголосив Максим Говоруха.

Колегією визначено конкретні заходи щодо посилення нагляду у сфері забезпечення конституційних засад підприємницької діяльності.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини