Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:24:00

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

23.04.2013   09:19

Довідка про основні надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру на території Чернігівської області з 08 години 22 квітня по 08 годину 23 квітня 2013 року

МНС

МНС

Протягом доби зареєстровано 16 пожеж, з яких 1 на об’єкті, 5 в житловому секторі, 7 сухої трави та 3 інші. Загинула 1 та врятовано 4 людини.

1. Пожежа сухої трави м. Чернігів, вул. Єськова Об 11 год. 21 хв. сталася пожежа сухої трави на площі 0,02 га. Причина – необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Збитку не нанесено.

2. Пожежа сухої трави Новгород-Сіверський район, вул. Смолянського Об 11 год. 45 хв. сталася пожежа сухої трави на площі 0,01 га. Причина – необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Збитку не нанесено.

3. Пожежа сміття м. Чернігів, вул. 50 років ВЛКСМ, біля буд. 11 О 14 год. 11 хв. сталася пожежа сміття на площі 0,008 га. Причина – необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Збитку не нанесено.

4. Пожежа в житловому секторі Козелецький район, с. Булахів О 14 год. 19 хв. сталася пожежа господарчої будівлі. Вогнем знищено покрівлю та перекриття. Причина – необережне поводження з вогнем господарки. Збиток – 5000 грн. Врятовано матеріальних цінностей на суму 45000 грн.

5. Пожежа сухої трави Новгород-Сіверський район, с. Комань, вул. Щорса О 14 год. 30 хв. сталася пожежа сухої трави на площі 0,5 га. Причина – необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Збитку не нанесено. Врятовано матеріальних цінностей на суму 50000 грн.

6. Пожежа сухої трави Корюківський район, біля с. Гуринівка О 15 год. 19 хв. сталася пожежа сухої трави на площі 2 га. Причина – необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Збитку не нанесено.

7. Пожежа в житловому секторі Новгород-Сіверський район, с. Чулатів О 15 год. 40 хв. сталася пожежа господарчої будівлі. Вогнем знищено будівлю. Причина – необережне поводження з вогнем особи, яка встановлюється. Збитки встановлюються. Врятовано матеріальних цінностей на суму 50000 грн.

8. Пожежа сухої трави м. Чернігів, вул. Стрілецька О 16 год. 19 хв. сталася пожежа сухої трави на площі 0,02 га. Причина – необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Збитку не нанесено.

9. Пожежа сухої трави Козелецький район, біля с. Жуківщина О 16 год. 44 хв. сталася пожежа сухої трави на площі 1,7 га. Причина – необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Збитку не нанесено.

10. Пожежа сухої трави Чернігівський район, біля с. Золотинка О 17 год. 43 хв. сталася пожежа сухої трави на площі 0,08 га. Причина – необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Збитку не нанесено. Врятовано матеріальних цінностей на суму 30000 грн.

11. Пожежа сміття м. Городня, вул. Радянська О 20 год. 45 хв. сталася пожежа сміття на площі 0,001 га. Причина – необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Збитку не нанесено.

12. Пожежа в житловому секторі Носівський район, с. Рівчак Степанівка О 20 год. 55 хв. сталася пожежа господарчої будівлі. Вогнем знищено покрівлю та перекриття, пошкоджено майно. Причина та збитки встановлюються. Врятовано матеріальних цінностей на суму 100000 грн.

13. Пожежа на об’єкті смт Козелець, вул. Комсомольська О 21 год. 09 хв. сталася пожежа будівлі магазину “Калина”. Вогнем пошкоджено покрівлю на площі 5 кв. м. Ймовірна причина – підпал. Збиток – 500 грн. Врятовано матеріальних цінностей на суму 90000 грн.

14. Пожежа сміття біля смт. Короп О 22 год. 35 хв. сталася пожежа сухої трави на площі 0,02 га. Причина – необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Збитку не нанесено.

15. Пожежа в житловому секторі м. Чернігів, вул. Космонавтів О 23 год. 42 хв. сталася пожежа в квартирі п’ятиповерхового житлового будинку. Вогнем знищено меблі та майно, пошкоджено облицювання стін та стелі. Причина – коротке замикання електромережі. Збитки встановлюються. Врятовано 4 людини та матеріальних цінностей на суму 200000 грн.

16. Пожежа в житловому секторі Чернігівський район, с. Черниш О 01 год. 49 хв. сталася пожежа житлового будинку. Вогнем знищено покрівлю та перекриття, пошкоджено стіни. Причина та збитки встановлюються. Врятовано матеріальних цінностей на суму 15000 грн. На місці пожежі виявлено тіло господаря 1977 р.н.


Інформація про події, пов’язані з підтопленням населених пунктів та територій області

22.04.2013 року в м. Чернігів на полігоні твердих побутових відходів Чернігівської міської ради ПП “Гран Пласт” виникла загроза виходу забрудненої води за межі обвідних каналів. Для проведення робіт по відкачуванню води залучалося відділення ПРЧ АРЗ СП на ПНС-110(131)131А (2 чоловіки особового складу). Відкачано 1800 куб. м забруднених вод.

Внаслідок підйому рівня води в р. Дніпро, залишається підтопленою ділянка (довжина 40 м, глибина 0,4 м) вулиці Новікова в смт Радуль, Ріпкинського району, внаслідок чого ускладнено сполучення з вулицями Дніпровська, Гоголя та провулками Новікова, Паромний, Кірова (33 домогосподарства, 59 мешканців, з яких 2 шкільного віку). Підтоплення житлових будинків та споруд не зареєстровано.

Протягом доби підрозділами області проведено роботи по відкачуванню 1800 куб. м води. З 01.04.2013 року відкачено 42495 куб. м води.


Інформація про стан транспортного сполучення на території області

22.04.2013 року в зв’язку з підйомом рівня води в р. Десна, стався перелив дорожнього полотна на ділянці довжиною 35 м (глибина 0,15 м) на 79 км автодороги Семенівка – Н-Сіверський – Глухів – КПП Катеринівка (Н-Сіверський район), внаслідок чого було ускладнено транспортне сполучення між с. Путівськ, Н-Сіверського району та с. Пирогівка, Шостинського району, Сумської області. Для проведення робіт по укріпленню дорожнього полотна (укладка мішків з піском на ділянці довжиною 45 м) залучалися 15 чоловік особового складу 7 ДПРЧ (м. Н-Сіверський) та 7 працівників (3 одиниці техніки) філії “Н-Сіверський райавтодор”. Станом на 08 год. 00 хв. рух транспортних засобів на даній ділянці автодороги забезпечений.

Внаслідок підйому рівня води в р. Десна та підтоплення прилеглої території, залишається порушеним транспортне сполучення з с. Червоні Луки, Менського району (11 домогосподарств, 19 мешканців). Сполучення здійснюється за допомогою човнів.

Внаслідок підйому рівня води в р. Десна порушено пряме транспортне сполучення з с. Пекарів, с. Кнути, с. Костирів та с. Синютин, Сосницького району. Сполучення здійснюється за допомогою човнів та через Коропський район.

Внаслідок підйому рівня води в р. Десна та р. Віть, залишається порушеним пряме транспортне сполучення з с. Бирине, с. Прокопівка та с. Підгірне, Новгород-Сіверського району. Рух транспортних засобів здійснюється через Сумську область. Організоване чергування човна 7 ДПРЧ (м. Новгород-Сіверський).

Внаслідок підняття рівня води в р. Снов, залишається порушеним пряме транспортне сполучення з с. Малий Дирчин, Городнянського району. Сполучення здійснюється за допомогою човна та по ґрунтовій дорозі через с. Лосева Слобода, Щорського району.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини