Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 12:51:41

Наркоторгівці варили "ширку" в сільській хаті, а продавали - у столиці

15.04.2013   10:54

Завдяки тісній взаємодії відділу БНОН в Чернігівській області та СБУ оперативникам вдалося нейтралізувати групу наркоторгівців, які постачали ацетильований опій, вироблений у глухих лісах Чернігівщини, до Києва.

Працівники відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС України в Чернігівській області спільно з оперативниками СБУ під час перевірки оперативної інформації затримали таксі, в якому знаходилися двоє жительок Чернігова. Пасажирки перевозили в багажнику автомобіля сумку з наркотиками, а саме - ацетильованим опієм.

За цінами «чорного ринку» літр вилученої у жінок «ширки» оцінюється в 120 тисяч гривень. Затримані громадянки займалися скоєнням злочинів у сфері незаконного обігу наркотиків, зокрема їх виготовленням і збутом на території м. Чернігова, Чернігівської області та міста Києва.

Відносно жінок відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) - караються позбавленням волі на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Під час проведення санкціонованого обшуку в сільській хаті у Ріпкинському районі, яку жінки використовували як базу для виготовлення ацетильованого опію, працівники відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків виявили та вилучили близько 20 кілограмів макової соломи, прекурсори та обладнання для виготовлення наркотичних засобів.

Наразі наркоторгівці перевіряються на причетність до аналогічних злочинів на території Чернігівщини та Києва.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.