Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:36:17

Завдяки ветеринарній міліції на столи споживачів не потрапило півтори тонни м'яса невідомого походження

12.04.2013   08:09

Працівники відділу ветеринарної міліції спільно з іншими службами та відомствами обмежили обіг близько півтори тонни сировини та продукції тваринного походження, на яку були відсутні документи про безпечність та якість.

У рейдах та перевірках брали участь працівники підрозділів державної служби боротьби з економічною злочинністю, дільничні інспектори міліції, інспектори ветеринарної медицини, інші зацікавлені служби та відомства. Протягом цього року рейдові бригади здійснили понад 100 перевірок підконтрольних об'єктів.

Перевіряльники проінспектували 16 господарств різної форми власності з утримання сільськогосподарських тварин, 32 суб'єкти господарювання на ринках та інших закладах роздрібної торгівлі, 14 об'єктів, де здійснюється обіг ветеринарних препаратів та медикаментів, 2 рибопереробні підприємства, 19 складських приміщень та баз, 6 м'ясопереробних підприємств, а також 9 інших об'єктів.

За результатами проведеної роботи працівники ветеринарної міліції склали 135 протоколів за недотримання вимог нормативно-правових актів - за статтею 107 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил щодо карантину тварин та інших ветеринарно-санітарних вимог). Для усунення виявлених недоліків та профілактики правопорушень вручено 44 приписи.

На одному з переробних підприємств області було виявлено та обмежено обіг майже 400 кг ковбасних виробів та копченостей, термін придатності яких закінчився.

Працівники служби виїжджали в райони області для контролю за проведенням оздоровчих заходів, направлених на боротьбу з лейкозом тварин. Перевірено дотримання вимог відповідної інструкції в 6 присадибних господарствах приватного сектору, за виявлені порушення на п'ятьох власників хворої на лейкоз худоби, що утримується понад двох років, складено протоколи про адміністративні правопорушення за ознаками статті 107 Кодексу України про адміністративні правопорушення та вручено приписи.

Для забезпечення стабільної епізоотичної ситуації на території області ініційовано проведення двох засідань Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при обласній державній адміністрації з питань недопущення виникнення на території області африканської чуми свиней, а також профілактики та ліквідації лейкозу великої рогатої худоби. Робота в даному напрямку триває.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини