Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 12:58:22

498 рятувальників та 142 од. насосного обладнання залучались протягом доби для надання допомоги населенню

09.04.2013   13:30

Протягом 8 квітня для надання допомоги населенню з відкачування води на прибудинкових територіях від ДСНС України залучалось 498 рятувальників та 142 од. насосного обладнання. За добу відкачано 72 тис. 848 куб. м води. Загалом за період з 2 квітня відкачано 596 тис. 997 куб. м води.

На території Рівненської області у Костопільському (під'їзди до с. Дюксін, р. Горинь), Дубровицькому (під'їзди до с. Будимля, р. Льва) та Сарненському (під'їзди до с. Тинне, р. Случ) районах на  дорогах місцевого значення є місця переливу води. Зазначені ділянки  доріг запроектовані під перелив води. Рух легкових транспортних засобів обмежений, організовано об’їзд.

Внаслідок підняття рівня води у р. Снов, 6 квітня сталося часткове розмивання земляного насипу (близько 50 м) ґрунтової дороги до с. Малий Дирчин, Городнянського району Чернігівської області (26 домогосподарств, 29 мешканців), що призвело до порушення транспортного сполучення з цим населеним пунктом. На цей час сполучення здійснюється за допомогою човнів, населений пункт забезпечений продуктами харчування, медикаментами та паливом.

Станом на 21:00 8 квітня відновлено транспортне сполучення до м. Варва та
 6-ти навколишніх населених пунктів у Варвинському районі Чернігівської області, яке було ускладнено внаслідок розмиву земляного полотна дороги місцевого значення.

Внаслідок опадів та сніготанення, відмічається підйом ґрунтових вод та часткове підтоплення територій, господарських та житлових будинків у 84 населених пунктах 8 областей та м. Києві. Зокрема у  Вінницькій області – у 1 н.п., Волинській – у 9  н.п.,,  Житомирський – у 3 н.п., Івано-Франківській – у 2 н.п., Київській – у 63 н.п., Львівській – у 3 н.п.  (у т.ч. 6 жит. буд. у с. Межиріччя, Сокальського р-ну),  Рівненській – у 2 н.п., у Чернігівській – у 1 н.п. та м. Києві.

За інформацією Укравтодору, проїзд  автошляхами державного  та регіонального значення забезпечено.

За інформацією Гідрометцентру, 8 – 10 квітня триватиме ріст рівнів води на річках басейну Прип'яті, річках Київської, Черкаської, Полтавської, Чернігівської, Сумської областей, у верхв'ї Південного Бугу (Хмельницька, Вінницька області) на окремих ділянках з виходом води на заплаву та подальшим її затопленням.

9 - 12 квітня очікується продовження підйомів рівнів води (0,1 – 0,4 м) на річках басейну Прип'яті (Волинська область) та подальше затоплення заплав і сільгоспугідь у Ратнівському, Старовижівському, Любешівському, Маневицькому та Ковельському районах. Можливе досягнення та перевищення відміток підтоплення житлових будинків та присадибних ділянок в окремих населених пунктах.

У ДСНС у цілодобовому режимі працює робоча група Міжвідомчого оперативного штабу.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.