Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 20:15:46

Фахівці порівнюють ймовірний рівень води в річках із 1994 роком

03.04.2013   11:08Агенцiя

“Сніг – це начебто і добре для аграрників, бо буде волога для культур, що вирощуються, але це і небезпеки серйозні, тому я хотів, щоб ми обговорили й намітили конкретні плани й упередили в першу чергу ті наслідки, які можуть бути викликані повінню.

Скоординова робота усіх служб стане запорукою успішного проходження цього періоду”, – саме так голова облдержадміністрації Володимир Хоменко розпочав засідання обласного оперативного штабу з безпечного пропуску льодоходу, весняної повені та дощових паводків у 2013 році. В роботі обласного оперативного штабу взяли участь керівники всіх управлінь.

У найближчі 10-12 днів сніг в області повністю розтане. Тому вже сьогодні є потреба заздалегідь готуватися до весняної повені. Фахівці порівнюють ймовірний рівень води в річках із 1994 роком. В селах області, у яких можливе підтоплення, заздалегідь мусить бути проведена попередня робота, заявив голова облдержадміністрації Володимир Хоменко. Люди похилого віку, лежачі громадяни, ті, хто хворіє (йдеться про хронічні захворювання, це і діабетики, й особи, які потребують гемодіалізу), інваліди, вагітні на пізньому терміні – всі вони мають бути вивезені у районні лікарні.

Губернатор наголосив, що по населених пунктах, які можуть бути підтопленими, необхідно провести попередню евакуацію. Треба зрозуміти, як проводитиметься робота із лежачими хворими, як буде забезпечено навчальний процес у школах. Де будуть проживати учні підтоплених сіл на період повені. В населені пункти, які відріжуться водою від дороги, мусить бути завезена необхідна кількість харчів та медикаментів. Приміщення, які можуть постраждати під час підтоплень, необхідно охороняти, весь інвентар, який знаходитиметься на перших поверхах, мусить бути заздалегідь винесеним.

В селах, які можуть бути підтопленими, виникає необхідність визначити місця, на які необхідно піднімати худобу й де будуть зберігатися корми для неї. Ймовірно, що від води можуть рятуватися й дикі звірі, в тому числі хворі на сказ. Тому ветеринарна служба мусить бути готовою до таких випадків. Окрім того, є необхідність підготувати плавзасоби та пальне. Повінь формується із талого снігу, який знаходиться у сусідніх державах, тому необхідна синхронізація дій із Росією та Білоруссю.

Не забув Володимир Хоменко й про пропуск води в Чернігові. Йшлося про ливневу каналізацію та готовність очисних споруд до весняних вод. Успіх роботи залежатиме від професійності та чіткої координації дій, впевнений Володимир Хоменко.

http://chodtrk.com.ua/?p=8834

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини