Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:46:29

Конкурс вечірніх зачісок відбувся в Чернігівській виправній колонії № 44. ФОТОрепортаж

28.03.2013   09:22Агенцiя

Щороку в різних країнах світу проходять конкурси та театралізовані вистави-шоу з мистецтва зачісок. Вони наочно пропагують перукарське мистецтво й візаж. Показ робіт талановитих фахівців у більшості випадків нагадує фантазійне дійство, де можна побачити перспективні рішення щодо форми, ідеї, кольору, прикрас, окремих деталей зачісок тощо.

Саме тому для більшого розвитку та ресоціалізації засуджених жінок в Чернігівській виправній колонії № 44 відбувся конкурс перукарської майстерності "Вечірня зачіска з елементами плетіння кіс".

В конкурсі взяли участь 5 майстрів - це засудждені жінки, які пройшли попередній відбір, показали свої перукарські здібності та дійшли до фінального показу. За півтори години учасниці конкурсу намагались створити неймовірну вечірню зачіску.
Конкурсні роботи були видовищні. Вони чітко поділялись на вечірні та фантазійні. Зачіски виконувались згідно із конкурсними правилами й задумкою майстра.

Майстрині намагались створити цілісний образ, де поєднали зачіску, макіяж та вбрання моделі. Кожна жінка вклала всю майстерність в свою роботу, розкрила частинку своєї душі.

Показ моделей нагадував справжній конкурс краси. Під музичний супровід моделі разом з перукарем демонстрували зачіску, а після фінального виходу всіх конкурсанток журі почало виставляти оцінки. Члени журі оцінювали зачіски по п`ятибальній системі за напрямками: дотримання тематики, якість виконання, майстерність виконання та презентація. Перше почесне місце посіла засуджена Катерина Маклецова, яка разом із своєю моделлю Оленою Телюпою створила зачіску "Роза вітрів", друге місце завоювала Ірина Лоленко та її зачіска "Магія ночі", а "бронзу" отримала Валентина Монжула зі своєї зачіскою "Зіркова елегія".

Участь у конкурсах потребує від майстра значних технічних знань, творчої фантазії та неординарності художнього мислення. Він має представити модель, яка найповніше виражає його розуміння моди в розвитку. Ось чому в наш час важливу роль у розвитку напрямів перукарської справи, в підвищенні кваліфікації майстрів у галузі моделювання зачісок відіграють навчально-методичні центри, де викладають і працюють майстри високого класу, призери міжнародних конкурсів.

 В Чернігівській виправній колонії діє Чернігівський навчальний центр, де засуджені жінки можуть отримати професію перукаря-модельєра. На основі узагальнення зарубіжного і вітчизняного досвіду тут проводиться навчальний процес, виховується нове покоління майстрів, створюються нові стрижки та зачіски. В цьому році під пильним оком професійного перукаря-модельєра Олени Михайлівни Глазько, в центрі навчається 10 засуджених жінок, які в найближчому майбутньому отримають нові цікаві профісії.

 А неоціненність досвіду підтверджує той факт, що переможець конкурсу Катерина Маклецова отримала професійні навички саме в колонії, навчаючись в Чернігівському навчальному центрі.

Всі конкурсантки отримали грамоти та солодкі подарунки, а глядачі насолоду від побаченого та гарний святковий настрій.


Прес-служба управління ДПтС України в Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини