Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:33:51

Чернігівська область: ситуацію, що склалася внаслідок негоди, стабілізовано

27.03.2013   08:33

Упродовж 22-26 березня на Чернігівщині підрозділи Держслужби з надзвичайних ситуацій, облавтодору, Державтоінспекції та комунальники працюють у посиленому режимі.

Під час снігопаду щодоби від цих служб залучалося до 700 одиниць техніки та більше 2200 співробітників для розчистки доріг, надання допомоги водіям і пасажирам транспортних засобів, різним організаціям і установам з подолання наслідків негоди.

В ходці цього зі снігового полону визволено понад 800 легковиків, автобусів, карет швидкої медичної допомоги та вантажівок у яких знаходилося близько 2000 пасажирів (серед них діти та вагітні жінки). Підрозділами ДП “Чернігівський облавтодор” розчищено 36,6 тис. км доріг (при цьому розчистка однієї дороги здійснювалась 5-6 разів у залежності від інтенсивності опадів і товщини снігу). Для забезпечення виконання робіт додатково поставлено 200 т паливно-мастильних матеріалів, 204 т технічної солі, додатково заготовлено 1,5 тис. т ґрунтових сумішей, 50 комплектів грейдерних ножів.

На особливо небезпечних ділянках автошляхів рятувальники розмістили 3 намети для обігріву людей, які не могли продовжувати рух на транспорті, а також додатково забезпечили функціонування 4-х мобільних пунктів обігріву на базі вантажних автомобілів високої прохідності з кунгами. За весь період негоди до них звернулося про допомогу з обігріву більше 200 чоловік. Для забезпечення швидкого реагування на надзвичайні ситуації, координації дій рятувальників й інших служб, у обласному Управлінні Держслужби з НС цілодобово працював оперативний штаб, а на території області діяли 4 групи оперативного реагування.

Завдяки спільним зусиллям згаданих вище служб, що координуються штабом з ліквідації НС Чернігівської облдержадміністрації, станом на ранок 26 березня ситуацію стабілізовано та забезпечено рух транспорту по трасам області.

Нажаль на дорогах трапляються поодинокі випадки порушення руху, проте вони пов’язані із заносами вантажівок внаслідок неправильної поведінки водіїв під час їзди.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини