Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:50:29

На Чернігівщині попит на безкоштовні ключі електронного цифрового підпису зростає

20.03.2013   08:28Агенцiя

За перші два місяці цього року податківці надали безкоштовні послуги електронного цифрового підпису близько 2,5 тис. клієнтів.

За словами начальника відділу реєстрації користувачів при ДПС у Чернігівській області Центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту Державної податкової служби Анатолія Пашка, найбільшим попитом сервіс користується у фізичних осіб (їх частка становить 83%), решта, а це 17% від загальної кількості, – юридичні особи.

На даний час вартість одного посиленого сертифіката без обмежень у використанні в комерційних акредитованих центрах сертифікації ключів в середньому становить 500 грн. Завдяки запровадженню Державною податковою службою України безкоштовного сервісу клієнти відділу реєстрації користувачів при ДПС у Чернігівгівській області АЦСК ІДД ДПС за 9 місяців заощадили близько 4 млн. грн. власних коштів.

Клієнтами АЦСК ІДД ДПС є фізичні особи та фізичні особи-підприємці, органи державної влади та місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації усіх форм власності.

До речі, з лютого 2013 року посадові особи митних органів, суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності та митні брокери мають можливість отримувати безкоштовні послуги електронного цифрового підпису у будь-якому пункті реєстрації користувачів АЦСК ІДД ДПС.

Також клієнти Центру можуть використовувати програмне забезпечення QDProfessional для оформлення електронних вантажних митних декларацій та інших електронних документів, що надаються при митному оформленні товарів та транспортних засобів.

Отримавши посилений сертифікат відкритого ключа від податкової, користувачі програмного комплексу “Системи правового електронного документообігу” матимуть можливість подавати в електронному вигляді з застосуванням електронного цифрового підпису інформацію емітента до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Для отримання посиленого сертифіката відкритого ключа необхідно звернутися в пункти реєстрації користувачів при ДПС у Чернігівській області. Для зручності платників податків такі пункти відкриті у центрах обслуговування платників податків ДПІ у м. Чернігові, Прилуцькій та Ніжинській ОДПІ, а також Менській МДПІ.

 

Відділ взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю ДПС у області

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини