Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 20:00:32

В Чернігові пройшов конкурс "Талант без обмежень"

19.03.2013   09:54Агенцiя

Показати свої таланти та захоплення діткам з обмеженими можливостями запропонувала громадська організація "Голос батьків", що об'єднує батьків дітей з особливими потребами.

Два місяці активісти цієї організації збирали заявки на участь, а урочистий фінал конкурсу пройшов 17 березня на сцені Міського палацу культури. Всі виступи та відео-презентації були дуже емоційними й зворушливими. Багато хто з глядачів не стримував сліз.

Загалом було представлено різнопланових 16 номерів, у яких були задіяні 18 учасників. Зокрема, 10-річний Феодосій Морський з Чернігова чудово грав на скрипці. 17-річна нечуюча Інна Войтех мовою жестів виконала пісню Наталки Могилевської "Я - весна". Дуже зворушливим був виступ Олесі Стоян, яка наважилася станцювати самбу, маючи діагноз ДЦП. Ця дівчинка вже кілька років займається танцями в колективі "Всі кольори". А дівчатка 5 і 6 років - Катерина Помилуйко та Діана Зіневич, котрі познайомилися колись у реабілітаційному центрі "Відродження", нині співають дуетом і мріють виступати на великій сцені.

Ще одним потрясінням став номер чарівної 9-річної Валерії Шкільної, яка грає в театрі "Дивосад". Дівчинка виїхала на сцену в інвалідному візку і настільки чудово прочитала вірші Галини Акімової "Закоханий березень" і ще один, присвячений усім матусям, що не залишила байдужим жодного глядача. 10-річна Іра Солоніна з чотирьох років захоплюється танцями, займається в студії "Інсайд" й разом з подружкою виконала танок у стилі "Міккі-денс-крю". А Єлизавета Семенченко з Ріпок зачарувала присутніх виразним декламуванням віршів "Що я люблю" та "Не хочу". Чудовою грою на саксофоні подарував глядачам 13-річний музикант з Мени Костя Приймаченко.

Частина дітей і підлітків продемонструвала таланти в рукоділлі та декоративно-прикладному мистецтві. Так, 10-річна Єлизавета Радченко з Прилук захоплюється бісероплетінням, опановує вишивку та декупаж. 13-річна Вікторія Должикова з Чернігова створює м'які іграшки та фігурки із застосуванням бісероплетіння. Більш старші дівчата Аліна Неруш з Семенівки любить вишивати хрестиком, Ольга Шепель знає майже все про ляльки-мотанки та вміє їх виготовляти, Владлена Уланович - вишиває стрічками, Наталія Кирпа з с. Ваганичі Городнянського району вишиває весільні рушники. А 15-річна Марина Кучерява малює квіти, звірів, природу. Свої таланти в цій сфері представили і хлопці. Приміром, Сергій Савченко захоплюється "нитяною графікою" та опановує різьблення по дереву. Юрій Вірич майстерно створює з дерева діючи макети техніки та чудові барельєфи.

У фойє Міського палацу культури можна було побачити й придбати деякі вироби юних майстрів з особливими потребами. В конкурсі взяли участь діти з ДЦП, зі слабким зором та зниженим слухом (чи взагалі нечуючі). Всі вони отримали заохочувальні призи та подарунки від спонсорів (це, зокрема енциклопедії, аудіо-плеєри, набори для творчості, запрошення до боулінгу "Базис", сертифікати на послуги в центрі "Поліглот" тощо), які не залишилися байдужими. Ну, а переможці у трьох вікових категоріях: від 3 до 8, з 8 до 13, з 13 до 18 років, яких визначило журі, отримали грошовий приз у розмірі 1000 гривень. Це, зокрема, Єлизавета Радченко у молодшій віковій групі, Костянтин Приймаченко - у середній, Марина Кучерява - у старшій. За результатом голосування "Приз глядацьких симпатій" - величезного пухнастого зайця - отримала чарівна Олеся Стоян, котра танцювала самбу.

- Ми прагнемо, щоб у Чернігові та нашій області до людей з вадами ставилися з розумінням. Ми хочемо довести, що будь-які вади не можуть стати на заваді таланту,- розповідає менеджер проектів "Голосу батьків" Олена Трубенок. - Ми прагнемо підтримати віру дітей у їхні необмежені можливості. А ще наша мета - заохотити людей з особливими потребами до більш активної участі в суспільному житті. Цей конкурс ми проводимо в рамках проекту "До суспільства через родину" за підтримки програми МАТРА посольства Королівства Нідерландів в Україні.


 

 ГО «Голос батьків»

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини