Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 19:56:22

Профілактика туберкульозу – популяризація здорового способу життя

13.03.2013   08:06Агенцiя

Такий висновок зробили учасники чергового заняття для фахівців із соціальної роботи Чернігівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, яке відбулось 11 березня.

Туберкульоз – це інфекційне захворювання, яке в Україні досягло рівня епідемії. Ця тема досить часто присутня в нашому повсякденному житті. Ми зустрічаємо її у газетах та журналах, її обговорюють у телепрограмах і передають у випусках новин. Кожен може заразитися туберкульозом, адже хвороба не зважає на достаток, стать чи вік людини.

“У той же час треба визнати, що туберкульоз не є глобальною катастрофою, а являє собою додаткову проблему, яка ускладнює всі інші. Необхідним є комплексний міждисциплінарний підхід до вирішення ускладнень, пов’язаних з поширенням цієї хвороби” – наголосив міський позаштатний дільничний фтизіатр обласного протитуберкульозного диспансеру Костянтин Запорожець.

Під час обговорення даного питання, лікар надав вичерпну інформацію щодо шляхів зараження, профілактики туберкульозу. Фахівці із соціальної роботи, які у повсякденній роботі спілкуються із населенням міста, чітко усвідомили, що вчасне обстеження дозволить виявити захворювання на туберкульоз, а кваліфіковане лікування у 95% забезпечить подолання хвороби.

Під час засідання учасники повідомили, що, у разі виникнення труднощів в отриманні медичної допомоги, можна зателефонувати за номером Всеукраїнської гарячої лінії з питань, пов’язаних із захворюванням на туберкульоз: 0 800 50 30 80 (з 8.00 до 23.00, дзвінки безкоштовні).

Завершальним етапом заняття стало відпрацювання практичних навичок щодо розширення міжсекторних і міжвідомчих зв’язків, спрямованих на здійснення соціального супроводу сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах; сутність, алгоритм та організаційно-методичні основи соціального супроводу як форми підтримки родини; значення та зміст оцінювання та оцінки в процесі ведення випадку.


За інформацією Чернігівського міського центру СССДМ

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.