Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:08:53

Працівники ніжинської міліції розкрили “за гарячими слідами” відразу два грабежі

26.02.2013   16:37

Блискавичне реагування слідчо-оперативної групи Ніжинського міського відділу внутрішніх справ на виклик дозволило працівникам міліції розкрити “за гарячими слідами” не одне, а навіть два вуличних пограбування. У скоєнні обох обґрунтовано підозрюється одна й та сама особа, раніше засуджений житель Козелецького району Чернігівщини.

Як розповів начальник УМВС України в Чернігівській області Олександр Михайлик: “Близько опівночі до чергової частини Ніжинського міськвідділу міліції надійшов виклик з центральної частини міста. Схвильована жінка повідомила, що її щойно пограбував зухвалий молодик, вирвавши у неї сумочку з речами. Черговий негайно направив на місце події слідчо-оперативну групу. На встановлення і затримання ймовірного нападника було орієнтовано всі наряди, що працювали у місті”.

Під час опитування потерпілої жінки працівники міліції отримали з чергової частини раптове повідомлення про інший аналогічний напад, скоєний за кількасот метрів від місця першого пограбування. Взявши потерпілу на борт службового автомобіля, правоохоронці поспішили до місця нової пригоди.

Та від’їхати їм судилося щонайбільше метрів на двісті. Рухаючись повз споруду Ніжинського аграрного інституту, працівники міліції звернули увагу на групу молодих людей, які про щось сперечалися на тротуарі (явище доволі незвичне для нічного провінційного міста, де вулиці надвечір практично порожніють). Потерпіла також придивилась до незнайомців і несподівано впізнала в одному з них свого кривдника.

Не гаючи ані секунди, члени слідчо-оперативної групи затримали підозрюваного. У нього були виявлені речові докази причетності до пограбування – мобільний телефон потерпілої та банківські картки на її ім’я.

Тим часом група швидкого реагування підвезла до місця затримання підозрюваного другу потерпілу. Цій дівчині вистачило одного погляду на молодика, з яким саме працювали правоохоронці, аби щиро здивуватися: “То ви вже затримали грабіжника? Це ж він на мене напав!” З’ясувалося, що серед предметів, які мав при собі підозрюваний, деякі належали й другій потерпілій. Таким чином, вони також перетворилися на речові докази.

В процесі спілкування із затриманим працівники міліції встановили, що цей 33-річний молодик постійно мешкає в одному з сіл Козелецького району Чернігівщини. Він вже має судимість за аналогічні злочини, й лише наприкінці минулого року повернувся додому після відбуття терміну покарання. До Ніжина приїхав ненадовго, аби зустрітися та розважитися з давніми друзями. Однак спілкування з друзями чомусь не склалося, і гість рушив на нічні вулиці в пошуках гострих відчуттів. Оскільки ж поняття “пригода” розуміє своєрідно, взявся за старе – вуличний грабунок самотніх жінок.

Затриманого повідомлено про підозру в скоєнні двох злочинів. Проти нього відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 186 Кримінального кодексу України – “Грабіж”, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 4 років.

Обставини розкриття цього злочину переконують у доречності багаторазових нагадувань громадянам з боку міліції: якщо на вашу долю випала подібна прикрість стати жертвою злочину, не гайте ані хвилини. Мерщій повідомте про це до чергової частини найближчого органу внутрішніх справ. Швидке надходження інформації про злочин забезпечить можливість вчасно на нього відреагувати, встановити і затримати підозрювану особу та гарантувати, що вона понесе відповідальність за свої дії згідно із законом.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини