Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 10:11:31

Ушнянці висловили невдоволення роботою комунального підприємства

26.02.2013   10:05Агенцiя

Попри холоднечу в клубі, на схід села прийшло чимало ушнянців. На загальних зборах жителів Ушнянської територіальної громади говорили про необхідність продовження газифікації, удосконалення роботи сільського комунального підприємства, ремонту дороги на відрізку Ушня – Осьмаки…


З миру по нитці

В Ушні нема сільгоспформування. Землі тут орендують сільгоспкооператив “Авангард”, ТОВ “Агроресурс-2006”, Менське племпідприємство та фермерське господарство “Бутенко”.

Щороку зменшується кількість жителів. Зараз в Ушні у 267 будинках проживають 442 людини, а в невеличкій Дібровці – усього 28 людей, які не тримають жодної корови.

Здаючи свої земельні наділи, ушнянці мають дещицю за їх оренду. Місцевий підприємець Микола Просяник та депутат обласної ради Олексій Бутенко підтримують школу і пенсіонерів.

Звітуючи за виконану торік роботу, сільський голова Тетяна Єрмоленко зазначила, що відновлено автобусний маршрут Чернігів – Ушня і щочетверга із села можна доїхати до районного центру. Ще сільська рада взяла під свою опіку ритуальні послуги, оскільки ними свого часу займалося сільгосппідприємство.

Ушня має клуб, бібліотеку, школу, пошту, ФАП – усі ці установи працюють у звичному режимі. У школі 34 учнів навчають і обслуговують 20 її працівників. Дах клубу потребує ремонту.

Нема у селі пожежно-сторожової охорони, влітку, правда, у разі потреби працюють місцеві добровольці.
Сільський голова подякувала громаді за розуміння і турботу про рідне село і закликала усіх небайдужих залучатися до цієї роботи і нинішнього року.


“Бичачі” пристрасті

У розпорядженні сільського комунгоспу є трактор, косарка, млин і був племінний бичок. Худобину продали і купили нового двигуна у млин. Комунальне підприємство, як зазначив його директор Микола Зеленський, спрацювало збитково – понад три тисячі гривень є боргу.

До сільського голови ледь не щодня надходили і продовжують надходити скарги на роботу комунгоспу. І на зборах люди вихлюпнули свої емоції:
– Не треба нам комунгосп! Де бичок?
– Розпродати усе майно і закрити його!
– Ні, на вторговані за техніку гроші купити бичка! Або давайте придбаємо його у складчину!

Пристрасті вирували не одну хвилину. Загасити їх вдалося фермеру Олексію Бутенку, який запропонував купити племінного бичка у його господарстві або взяти в оренду. Олексій Іванович поставив одну-єдину умову, якщо худобину орендуватимуть – нехай її утримує і доглядає один господар. До речі, жителі села утримують 113 корів, діють три пункти заготівлі молока.

Ушнянцям не байдуже, як орендарі обробляють їх земельні наділи. Пасовища у селі не розпайовані, бо знаходяться за його межами, паї на ріллю визначені на карті, а сіножаті виділені в натурі. Селяни не хочуть бачити не запораних і забур’янілих полів.

На загальних зборах в Ушні були присутні і виступили: голова районної ради Володимир Невжинський, депутат обласної ради Олексій Бутенко, помічник-консультант народного депутата України Олега Ляшка Василь Волошко, заступник начальника управління агропромислового розвитку РДА Григорій Слобода, депутат районної ради Василь Єрмоленко.

http://nslovo.com/blog/ushnyantsi-vyslovyly-nevdovolennya-robotoyu-komunalnoho-pidpryjemstva

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини