Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:02:10

Військовий адреналін для чернігівських школярів. ФОТО

22.02.2013   11:42

У всіх навчальних закладах Чернігова День захисника Вітчизни відзначили уроками мужності, бесідами, екскурсіями, а також воєнізованими спартакіадами.

Зокрема, учні загальноосвітніх шкіл №27 і №28 відчули справжній “екшн” під час військово-спортивного змагання “А нумо, хлопці!” з військовослужбовцями Чернігівського гарнізону. Адреналін на цих змаганнях, можна сказати, зашкалював. Як в учасників змагань так і у їхніх вболівальників.

Конкурси на краще подолання велосипедного серпантину поміж гранат, вальсування з чарівними дівчатами, спорядження набоями автоматних магазинів, розбирання й збирання автомата Калашникова, одягання протигазів й загальновійськових захисних комбінезонів, підтягування на перекладині, штовхання гирі, армреслінгу та ще чимало інших випробувань дістались учасникам цих змагань.

За першість змагались солдати-контрактники з Регіонального центру радіоелектронної розвідки “Північ”, де командиром полковник Сергій Бачурін, і школярі підшефних 27 і 28 загальноосвітніх шкіл. Кожна команда складалась з “десятки” кращих школярів і військових.

Такі змагання проводяться тут далеко не вперше і традиційно напередодні Дня захисника Вітчизни. Школярі готувалися до них заздалегідь як на уроках, так і в позашкільний час. У підготовці їм допомагали офіцери-шефи.

До речі, офіцери частини досить часті гості шкіл не тільки під час планових лекцій, бесід і показових занять. Вони допомагають викладачам щодо обладнання кабінетів з військової підготовки, тиру, в проведенні різноманітних військово-патріотичних заходів. Учні в свою чергу приходять до частини на екскурсії, вітають з нагоди військових свят концертними програмами тощо.

Викладач предмету “Захист Вітчизни” підполковник запасу Володимир Старовєров прокоментував:
– Старшокласники до змагань готувалися дуже серйозно, адже вони знали, що захищають честь школи, в них вірили знайомі, друзі, дівчата. Навіть після закінчення уроків хлопці приходили потренуватись у розбиранні й розбиранні автомату Калашникова, займались у спортзалі на перекладині та з гирями.
Святкові змагання військових і старшокласників підшефних шкіл проходили весело, в невимушеній товариській атмосфері, під акомпанемент бадьорих мелодій. Вболівальники, особливо дівчата, підтримували своїх однокласників оплесками, скандуваннями гасел.

Поміж конкурсами, у хвилини короткого перепочинку, шкільні аматори виконували пісенні, танцювальні номери, створюючи на змаганнях справжнє шоу.
Солдати, які не так вже й давно одягли військові однострої підписавши перший контракт з військовою частиною, вирізнялись з поміж інших учасників змагань впевненими діями, чіткістю і витривалістю. Так, старший сержант Карен Назарян розібрав автомат за 13,7 секунди і розібрав за – 6,7, а сержанту Роману Авдієнко не було рівних під час змагання на першість з армреслінгу.

Гарні результати продемонстрували і учні: Максим Павленко 27 разів підтягнувся на перекладині, Сергій Загрійчук швидше за всіх одягнув загальновійськовий захисний комплект, а Роман Артеменко продемонстрував майстерне керування велосипедом.
Цікавим і вишуканим був конкурс капітанів, на якому вони вальсували з дівчатами. Найбільше оплесків дісталось лейтенанту Андрію Антонечко і соціальному педагогу Катерині Якимович.

У результаті, за рішенням журі у складі Людмили Тарасенко, Валентини Лободи і підполковника Григорія Токаря, команда юнаків у погонах здобула друге місце, а перше дісталося школі №28. Усі команди були нагороджені Грамотами і Подяками від командування частини, директорів шкіл, а також отримали смачні торти.
Безумовно, всі хлопці, військові й школярі, намагалися показати найкращі результати. Під скандування вболівальників, на перекладині й з гирею, віджимаючись на руках від підлоги і під час долання перешкод військової естафети вони напружували свої м’язи до тремтіння, викладалися до кінця.

– На мою думку, головним на цих змаганнях, – вважає заступник командира частини з виховної роботи підполковник Григорій Токар, – було дружнє спілкування, пропагування здорового способу життя, духовного і фізичного розвитку і, що найголовніше, реклама військової служби. А вона по плечу лише сильним, спритним, витривалим і впевненим у собі людям.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини