Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 01:40:05

"Бліц - інтерв'ю" серед мешканців міста

19.02.2013   08:15

Податківці міста разом з волонтерами при проведені кампанії декларування застосували ще один з ефективних методів у роботі з платниками податків - провели "бліц - інтерв'ю" серед мешканців.

До опитування залучалися громадяни різних вікових категорій та соціального стану: молодь, студенти, представники різних сфер діяльності, пенсіонери, а також нерезиденти.

 Серед питань, на які відповідали респонденти:
1. Що Ви знаєте про декларування доходів та майнового стану громадян?;
2. З яких інформаційних джерел Ви дізналися про кампанію декларування?;
3. Чи перебуваєте Ви у категорії громадян, які обов'язково подають декларацію про  доходи та майновий стан?;
4. Що Ви чули  про податкову знижку?;
5. У який спосіб Ви сплачуєте податки?;
6. Яким, на Вашу думку, має бути процес проведення кампанії декларування: дисциплінарно - стимулюючим чи самостійно усвідомленим громадянином?

Підбиваючи результати проведеного "бліц-інтерв'ю", слід відзначити, що переважна кількість респондентів, (а це - близько 90%), знають про декларування доходів та майновий стан громадян, добре орієнтуються у вимогах і випадках, коли подання декларації обов'язкове. Таку інформацію чернігівці отримують з   інформаційних повідомлень та інтерв'ю посадових осіб інспекції в ефірах радіо, телеканалів, через селекторний зв'язок на ринках, вокзалах, через плакати та буклети, розміщені у міському громадському транспорті, на консультаційних пунктах, семінарах, у приміщеннях нотаріальних контор, а також, із пам'яток та листівок, що розповсюджують волонтери кампанії декларування.

Окрема верства населення - студенти, що навчаються у вищих навчальних закладах, та їх батьки, а це - 78% з опитаних, виявила не лише зацікавленість, а і обізнаність в отриманні права податкової знижки на навчання.

Отже, як і завжди, податківці ДПІ у м. Чернігові ДПС підходять до процесу проведення кампанії декларування демократично, виважено, враховуючи, у першу чергу, всі побажання і інтереси громадян.

Високі показники обізнаності населення міста, вкотре доводять, що податківці Чернігова обрали вірну стратегію!

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.