Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:19:52

"Чернігів" готується до бойової служби в Чорному морі

14.02.2013   11:20

Екіпаж морського тральщика "Чернігів" розпочав серію тренувальних виходів з бази. Цього разу він вийшов у Чорне море разом з особовим складом протичовнового корвету "Хмельницький".

"Чернігів" готується бойової служби в Чорному морі

Обидва кораблі під час виходу здійснили артилерійські стрільби. Зокрема, морський тральщик "Чернігів" у взаємодії з морською авіацією виконав бойові вправи по повітряній і морській цілях. Крім того, при стоянці корабля на якорі комендори виконали бойову вправу з підриву плаваючої міни та провели заходи проти підводно-диверсійної роботи - виставили чатового-водолаза, обладнали пост гранатометання, а по периметру корабля пустили курсувати шлюпку. "Хмельницький" здійснював стрільби в рамках прийому артилерійських установок від промисловості.

За інформацією начальника Центру морських операцій ВМС ЗС України капітана 1 рангу Андрія Тарасова, задачі "Хмельницького" і "Чернігова" під час плавання суттєво відрізнялися.

- Якщо морський тральщик знаходиться в інтенсивному періоді підготовки, і планово готується до здачі другого курсового завдання (виконання кораблем своїх завдань за призначенням), то на протичовновому корветі на даному етапі триває базовий період підготовки. Після здійсненого планового ремонту озброєння і військової техніки на "Хмельницькому" завершується відновлення бойової готовності озброєння і технічної готовності електромеханічної частини корабля. Під час виходу в море, на протичовновому корветі, спільно з представниками промисловості проводилися ходові випробовування головних двигунів на різних режимах, - повідомив капітан 1 рангу Андрій Тарасов.

Найближчим часом на екіпажі кораблів "Чернігів" і "Хмельницький" очікують нові виходи в відкрите море, зокрема, "Чернігів", у березні місяці, приступить до довгострокового несення бойової служби в західній частині Чорноморської акваторії.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини