Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 17:34:31

"Десна" в Йордані

21.01.2013   10:19

На Водохреще понад півтори сотні військових 169-го навчального центру Сухопутних Військ Збройних Сил України, що базується у селищі Десна на Козелеччині, урочисто відсвяткували релігійне свято.

У селі Виповзів Козелецького району, в затоці річки Десна, військовослужбовці навчального центру стрибали в крижану ополонку, чим продемонстрували новобранцям «учебки», як потрібно загартовувати своє тіло та дух.

Суботнього ранку засніжену Десну військові претворили на справжній Йордан: вирізали у кризі хреста та зробили настил з сухої соломи – аби убезпечити підхід до води – та показали приклад, як втілити притчу на вустах у життя.

Настоятель місцевого храму отець Ярослав освятив воду і благословив присутніх.

Першим вступив у річку начальник навчального центру полковник Ігор Танцюра. Далі, вслід за командиром, пірнули у святу воду командири всіх військових частин «Десни» та решта військовослужбовців «учебки».

  - В здоровому тілі – здоровий дух, - повторив народну приказку Ігор Танцюра. – Я вважаю, що у такий спосіб ми подаємо приклад усім воїнам навчального центру, і показуємо, як треба загартовувати свій організм. Разом з тип прийде і гартування духу!

Окрім екстремального купання у прохолодній воді на березі Десни працювала польова армійська кухня: усі бажаючі куштували гарячий чай та козацький куліша.

 Віктор Ануфрієв

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини